Scandal la PMB: Vot prin care a fost înfiinţată Energetica, ANULAT. Gabriela Firea aduce acuzaţii grave de incompatibilitate

Primăria Capitalei se confruntă cu o situație cel puțin inedită. În cadrul ședinței de Consiliu General, de săptămâna trecută, s-a înființat Compania Energetica, cea care va prelua locul RADET, companie intrată în faliment.

RomaniaTV.net
04 mart. 2019, 12:35
Scandal la PMB: Vot prin care a fost înfiinţată Energetica, ANULAT. Gabriela Firea aduce acuzaţii grave de incompatibilitate

După ce s-a votat acest proiect de hotărâre, consilierul general al PSD, Orlando Culea, a reclamat faptul că un alt consilier general a votat proiectul, dar s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că fiica sa urma să facă parte din Consiliul de Administrație al Companiei Energetica.

Ca urmare a acestui conflict de interese, decizia CGMB este nulă de drept, iar primarul general, Gabriela Firea a anunțat că se va relua votul.

Totodată, Firea a explicat că Orlando Culea a făcut totul cu premeditare. „Am aflat și eu vineri seara despre această situație, pentru că domnul Culea a făcut reclamație la Primăria Capitalei și la Pefectură – practic, noi comunicăm între colegi prin reclamații – prin care un consilier a făcut o propunere ca în consiliul de administrație al companiei Termoenergetica să fie inclusă și fiica domniei sale. Eu nu am știut despre această situație, regretabil este faptul că domnul Ardelean care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul Culea, știind că este jurist, dacă este vreo incompatibilitate, și domnul Culea l-a ajutat să greșească, spunându-i că nu este nicio problemă”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, votul pentru înființarea companiei Termoenergetica se va relua într-o ședință extraordinară.

„Nu este legal și nici moral să se propună rude în consiliile de administrație și cu tristețe spun că nu s-a consultat nimeni cu mine cu privire la această situație (…) Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă ședință extraordinară pentru a vota din nou acest proiect atât de important pentru Capitală”, a mai declarat Gabriela Firea.