Scandal la primăria din Orşova. Primarul a fost demis din funcţie! VIDEO

Primăria Orşova este în plin scandal, după ce primarul a fost demis din funcţie de către subprefect, pe motiv de incompatibilitate. Subprefectul afirmă că edilul Orşovei a fost simultan şi demnitar şi administrator la o societate comercială, fapt interzis de lege. În replică, primarul se apără, susţinând că demiterea sa este abuzivă şi că are conotaţii politice.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 09:45
Scandal la primăria din Orşova. Primarul a fost demis din funcţie! VIDEO

Primarul Orşovei, Constantin Brăgaru a fost demisi astăzi de către Ioan Suru, subprefectul de Mehedinţi. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constatase că Brăgaru s-a aflat în incompatibilitatea de a-şi exercita atribuţiile administrative.

„Ordinul pe care l-am emis îndeplineşte toate condiţiile legale, pentru că există dovezi indubitabile că, în perioada 25 iunie 2008 până în 19 ianuarie 2009, domnul primar Brăgaru a fost şi primar şi administrator în cadrul societăţii comerciale SC Cobra SRL, unde este şi acţionar”, a declarat subprefectul Ioan Suru la România TV.

Brăgaru, edilul orşovean susţine însă că el a demonstrat în instanţă faptul că nu a îndeplinit calitatea de administrator al societăţii invocate.

„ANI face un raport de evaluare care spune că într-o anumită perioadă aş fi îndeplinit o anumită calitate de administrator, pe care am negat-o. Am atacat în instanţă raportul de evaluare al ANI şi mi-am dovedint prin probe nevinovăţia”, a declarat primarul la România TV.

Mai mult, el afirmă că ordinul subprefectului este un abuz în serviciu al subprefectului.  

„Este un abuz în serviciu grosolan al domnului subprefect. Eu am avut presiuni să trec înapoi la unele din partidele care ne tot presează permanent. Domnul subprefect se va alege şi cu o plângere penală, pentru că a încălcat ordinul direct al prefectului, nu avea puterea să emită un astfel de ordin. Nu îmi poate suspenda mandatul domnul subprefect. Eu mă voi apăra, am cincisprezece zile conform legii să atac pe instanţa de contencios acest ordin şi voi sesiza comisia de disciplină a înalţilor funcţionari publici pentru abuzul în serviciu al acestui subprefect”, a mai precizat Brăgaru.