Scandal la Realitatea TV: Însărcinată, Oana Dobre dă în judecată televiziunea

Realizatorul TV, Oana Dobre, anunţă că dă în judecată postul Realitatea TV pentru că îi încalcă drepturile. Jurnalista scrie pe Facebook că televiziunea refuză să îi plătească salariul de pe cartea de muncă, dar nu are de gând să-şi dea demisia de la Realitatea TV. Ea mărturiseşte că este însărcinată, iar legea o apără de intervenţii ale angajatorului în contract în această perioadă.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 12:34
Scandal la Realitatea TV: Însărcinată, Oana Dobre dă în judecată televiziunea
„Raman, cel putin deocamdata, la Realitatea Tv. Dar o dau in judecata. Pentru ca refuza sa imi plateasca salariul de pe cartea de munca. De ce refuza? Probabil pentru ca si eu am refuzat sa negociez cu doamna Dana Ionescu. De ce am refuzat? Din doua motive: primul ar fi ca sunt insarcinata si legea romana ma apara de orice interventii ale angajatorului in contract in aceasta perioada. De ce nu demisionez? Pentru ca angajatorul Realitatea Tv imi datoreaza legal sprijinul birocratic pentru perioada prenatala. Angajatorul a fost notificat de situatia mea mea inca din a doua luna de sarcina”, scrie pe Facebook jurnalista.
Oana Dobre spune că al doilea motiv pentru care refuză modificarea salariului este că nu a înţeles „nici până acum calitatea oficiala in care doamna Ionescu renegociaza salarii”.
 
„In urma cu doua saptamani, m-a invitat la o intalnire in acest scop si, la cele doua obiectii ale mele, mi-a raspuns si ea cu doua idei destul de diferite: prima, ca ar fi bine sa nu ma astept sa imi mai iau salariul. A doua, ca statia isi doreste in continuare foarte mult sa ramanem prieteni si chiar sa continui sa vin in studio. I-am multumit politicos pentru oferta de prietenie, dar am preferat sa merg la avocat. Stiu ca abuzul angajatorului va continua si ca nu am prea multe sanse sa-mi vad banii cuveniti prea curand. Dar prefer sa aleg in continuare drumul drept in locul unei „coabitari” cu note dubioase de subsol”, scrie jurnalista.