Scandal la reşedinţa Regelui Mihai I din Elveţia. Nicolae Medforth-Mills, acuzat de agresiune fizică şi violare de domiciliu

Scandal la reşedinţa Regelui Mihai I din Elveţia. Casa Regală a României a depus plângere la poliţie, acuzându-l pe Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I, de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția, şi de agresarea fizică şi verbală a şase persoane, se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.  Fostul principe Nicolae a fost audiat miercuri seara de poliţia elveţiană.

RomaniaTV.net
08 nov. 2017, 14:29
Scandal la reşedinţa Regelui Mihai I din Elveţia. Nicolae Medforth-Mills, acuzat de agresiune fizică şi violare de domiciliu

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I. Potrivit România TV, Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a fost audiat miercuri seara de poliţia elveşiană.

Casa Regală a României a anunţat miercuri că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. 

„Aseară, un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare”, mai transmite Casa Regală.

Vă reamintim că în data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.