Scandal la şedinţa CJ Vaslui. Dumitru Buzatu nu a purtat mască de protecţie. „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, a refuzat să poarte mască de protecţie la şedinţa CJ de joi, aşa cum au procedat şi unii dintre consilierii PSD. Deşi a fost avertizat de reprezentanţii PNL Vaslui că încalcă legea, Buzatu a reacţionat: "Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (...) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem?"

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 16:46
Scandal la şedinţa CJ Vaslui. Dumitru Buzatu nu a purtat mască de protecţie. „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat şefului CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, că, prin refuzul de a purta mască, dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului. De asemenea, consilierii judeţeni liberali au amintit despre o dispoziţie dată chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui referitoare la obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii instituţiei şi de către vizitatori.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob, conform Mediafax.

Cu toate acestea, Dumitru Buzatu a spus că refuză să poarte mască de protecţie. Şeful CJ Vaslui a afirmat că faptul că el nu poartă mască nu împiedică desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, a declarat Dumitru Buzatu.

Potrivit sursei citate, liberalii au solicitat să fie supusă la vot purtarea măştii de protecţie de către şeful CJ Vaslui. Dumitru Buzatu a refuzat să facă acest lucru pe motiv că „o conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Dumitru Buzatu a mai anunţat că nu va purta mască nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, şi-a dat demisia după scandalul de la graniţe


loading...