Scandal la Spitalul de Copii din Timişoara. Asistent medical, acuzat de hărţuire sexuală

Un asistent medical de la Spitalul de Copii din Timişoara este acuzat de hărţuire sexuală de către colege şi mamele copiilor internaţi.

10 dec. 2020, 15:39
Scandal la Spitalul de Copii din Timişoara. Asistent medical, acuzat de hărţuire sexuală

Scandal la Spitalul de Copii din Timişoara. Mamele copiilor internaţi spun că au fost hărţuite sexual de un asistent medical.

„Are o reclamaţie, ca să spun aşa, repetată, legat de comportamentul agresiv verbal şi cu tentă sexuală, pentru care a fost luat în atenţia comisiei de disciplină, în mai multe rînduri. În trecut a avut reclamaţii legate de un comportament violent la adresa colegelor”, spune Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara, potrivit Mediafax.

Scandal la Spitalul de Copii din Timişoara. Asistentul acuzat de hărţuire sexuală. Colegii se tem să vorbească

Bărbatul a fost dat afară în 2014, după prima plângere, însă a contestat în instanţă şi a câştigat, pentru că victimele au refuzat să facă plângere şi la Poliţie.

Citeşte şi Hărţuire sexuală la lotul olimpic: „Eram în lenjerie intimă, numai ce ieşisem de la duş”

Recent, alte trei mame l-au reclamat. Comisia de disciplină l-a retrogradat pentru două luni, iar acum a revenit pe post.

Atât şefa de secţie cât şi colegii acestui asistent medical spun că se tem de el, motiv pentru care nu vor să vorbească în mod public despre problemele pe care le creează.

Conducerea spitalului spune că e legată de mâini, pentru că legea protejează angajatul prea mult.

„Nu este greu, dar trebuie mai multă stăruinţă. Ca-n orice măsură, trebuie să te ţii de ea. Trebuia depusă o plângere penală, pe de-o parte. Pe de altă parte, era vorba despre o cercetare internă disciplinară. Ambele trebuiau finalizate”, explică Călin Stăiculescu,  avocat.

IPJ Timiş s-a autosesizat în acest caz, după ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public. Dar pentru ca ancheta să aibă finalitate, sunt necesare plângerile femeilor.