Scandal la Spitalul din Târgovişte. Doctor, către mama unei paciente cu covid: „Ce transfuzie cu plasmă vrei, fata ta nu mai rezistă”

Este scandal la spitalul Judeţean Târgovişte. Familia unei tinere în vârstă de 27 de ani susţine că aceasta a fost trimisă acasă deşi era bolnavă de covid şi că abia după ce starea i s-a agravat a fost internată. Mai mult, unul dintre medici ar fi afirmat că pacienta ar muri oricum, indiferent de tratamentul aplicat.

18 aug. 2020, 07:00
Scandal la Spitalul din Târgovişte. Doctor, către mama unei paciente cu covid: „Ce transfuzie cu plasmă vrei, fata ta nu mai rezistă”

Tânăra în vârstă de 27 de ani suferă de diabet şi obezitate. Aceasta a început să se simtă rău, iar familia ei a dus-o imediat la spitalul din Târgovişte deoarece se temea că ar putea fi infectată cu COVID. Mama fetei spune că medicii nu au testat-o şi că au trimis-o acasă cu o reţetă pentru piatră la rinichi.

Reprezentanții spitalului au explicat ce s-a întâmplat. 

„La cât este de parșivă și de vicleană această boală, este foarte posibil ca de la o stare generală acceptabilă sau foarte bună, în câteva ore să se deterioreze starea unui pacient de o manieră incredibilă”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Elena Firoiu, care a precizat că nu știe dacă pacienta a plecat de bunăvoie, potrivit stiriletvr.ro. 

Starea tinerei s-a agravat, iar familia a chemat ambulanţa. 

„Vineri au chemat ambulanța pentru că buzele începuseră să se învinețească, starea ei era din ce ce în mai rea, deși i se acorda tratamentul recomandat. Au ajuns la 12 și au internat-o la secția de pneumologie. Când au ajuns, doamna doctor a spus: Tu nu vezi, dragă, că e plină de COVID?”, povestește mătușa fetei.

Membrii familiei acuză atitudinea lipsită de compasiune a unuia dintre medici și se întreabă de ce tratarea anti-COVID a început atât de târziu.

„Doctorița i-a spus mamei că „ce transfuzie cu plasmă vrei tu, că fata ta nu știm dacă rezistă în seara asta ori până mâine dimineața”. Deși se știa de ieri că e pozitivă, nu știu de ce abia astăzi s-a făcut comanda pentru tratamnetul de COVID. Nu se pun în locul mamei, că era singurul copil și are doar 27 de ani. Nu cred că poate exista o suferință mai mare pe acest pământ decât să iți pierzi copilul”, mai spune mătușa fetei.

Citeşte şi Drama unei femei care şi-a pierdut soţul din cauza coronavirusului: „Parcă a explodat virusul în el”