SCANDAL la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu: Medicii vor fi CRONOMETRAŢI în sala de operaţie VIDEO

Măsură fără precedent într-un spital din România: medicii vor fi cronometraţi în sălile de operaţie! Se întâmplă la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, după ce mai mulţi doctori au cerut sporuri pentru timpul petrecut în plus în sălile de intervenţii, informează România TV.

13 mai 2014, 06:26
SCANDAL la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu: Medicii vor fi CRONOMETRAŢI în sala de operaţie VIDEO

Medicii urologi şi ortopezi au dat în judecată Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Oamenii cer sporuri de 75% pentru orele suplimentare. Acţiunea doctorilor i-a făcut pe cei din conducerea spitalului să le monitorizeze timpul petrecut în sala de operaţie.

„Ne-am gândit că dacă ei ne dau în judecată ca spital, noi să monitorizăm timpul care stau în sala de operaţie, iar pe timpul respectiv nu avem nimic împotrivă să le dăm acel spor”, a declarat Vasile Stănculete, director medical.

Doctorii au urmat exemplul colegilor chirurgi care au dat spitalul în judecată şi deja beneficiază de salarii majorate. Instanţa însă aprobă sporul, nu şi valoarea acestuia sau felul în care se acordă.

„Este un spor prevăzut de lege, care spune că specialităţile chirurgicale pentru sala de operaţie au un spor între 50% şi 100%”, a precizat Gheorghe Stanciu, medic ORL.

Dacă instanţa va da câştig de cauză medicilor urologi şi ortopezi, aceste sporuri ar putea fi cerute şi de alţi angajaţi care lucrează în sălile de operaţie.

Un număr de 15 medici de la Spitalul Județean din Târgu Jiu, reprezentanţi ai conducerii Colegiului Medicilor Gorj, au reclamat, joi, condiţiile de lucru şi deficitul de personal. Ei au susţinut o conferinţă de presă în momentul în care la spital a ajuns echipa de control de la Ministerul Sănătăţii.