Scandal la Spitalul Judeţean Piteşti. Un medic infectat cu noul coronavirus a intrat în contact cu zeci de pacienţi

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Secţia de Chirurgie Vasculară, la care lucrează cadrul medical infectat, va fi închisă. 

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 13:51
Scandal la Spitalul Judeţean Piteşti. Un medic infectat cu noul coronavirus a intrat în contact cu zeci de pacienţi

Procurorii au deschis, joi, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

„În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, conform Agerpres.

Consilier local din Negreşti-Oaş este cercetat de procurori după ce a ieşit din izolarea la domiliciu şi a mers la şedinţa de Consiliu

Prefectura Argeş a anunţat joi că Secţia de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Piteşti va fi închisă, după ce un medic a fost confirmat cu noul coronavirus (COVID-19).

„Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului (…) infectat cu virusul COVID-19 este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Sursata.ro scrie că este în desfăşurare o anchetă epidemiologică fără precedent la Spitalul Judeţean din Piteşti, după ce medicul Felix Sârboiu s-a întors pozitiv la Spitalul Judeţean Piteşti. Mai mult, cadrul medical a făcut şi gărzi, vineri, 10 aprilie, la Spitalul din Costeşti. 

De asemenea, soţia acestuia este, la rândul ei, medic la Spitalul din Călineşti, unde sunt tratate cazurile paleative, adică oameni bătrâni cu boli foarte grave în faza finală.

Klaus Iohannis, declaraţii DURE după ce Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă: „Aşa nu se mai poate” VIDEO