Scandal la Tribunal, în procesul Hidroelectrica. Judecătorul a suspendat şedinţa

Judecătorul care trebuia să analizeze cererea de intrare în insolvenţă a companiei Hidroelectrica a suspendat şedinţa după ce avocaţii Hidroelectrica s-au certat ca la uşa cortului cu apărătorii sindicatelor. În vreme ce conducerea companiei doreşte intrarea în insolvenţă, argumentând că ar fi singura soluţie de redresare a Hidroelectrica, sindicaliştii se tem de concedieri în masă şi de prăduirea societăţii.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 10:11
Scandal la Tribunal, în procesul Hidroelectrica. Judecătorul a suspendat şedinţa

Instanţa ar fi trebuit să decidă miercuri dacă Hidroelectrica va intra sau nu în insolvenţă, însă lucrurile au degenerat în sala de judecată. La şedinţă au fost prezenţi şi avocaţii care îi reprezintă pe sindicaliştii, iar aceştia au avut schimburi dure de replici cu judecătorul, care în cele din urmă a decis suspendarea şedinţei.

Avocaţii sindicatelor au dorit să depună o cerere prin care să se opună intrării în insolvenţă, însă judecătorul le-a explicat că legal nu pot depune această cerere decât atunci când instanţa admite intrarea în insolvenţă a companiei. Acesta a fost dealtfel momentul în care s-a declanaşt scandalul, avocaţii începând să ţipe la judecător.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie ieftină din România, iar potrivit avocaţilor care reprezintă această companie, datoriile sale totale sunt de peste un miliard de euro, iar în 2011 a avut pierderi de 121 milioane lei. La Tribunal a ajuns şi preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, care a declarat că este nevoie de această intrare în insolvenţă, în primul rând pentru că sunt foarte multe grupuri de interese la Hidroelectrica, iar prin intrarea în insolvenţă ele nu vor mai avea putere. Puterea ar urma să fie transferată către administratorul judiciar.

Potrivit surselor România TV, în şedinţa de miercuri, avocaţii Hidroelectrica ar fi dorit să ceară amânarea procesului, pentru a aduce mai multe documente la dosar.