Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț: ”Am de gând să reclam la FIFA acest lucru”

Un nou scandal zguduie Televiziunea Română. Cristian Oprean, șeful delegației aflate în Qatar, este acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț. Acesta i-ar fi vândut unui român două bilete la semifinala Maroc - Franța cu 1800 de euro.

16 dec. 2022, 14:09
Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț: ”Am de gând să reclam la FIFA acest lucru”
Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț

Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț. Șeful delegației TVR aflate în Qatar, Cristian Oprean, a fost acuzat de un cetățean român că a vândut biletele instituției la suprapreț.

Citește și Cine e Dan Turturică, misteriosul șef al TVR. Controversatul jurnalist ar fi fost plătit regește de Sorin Ovidiu Vîntu și implicat în campania de denigrare a PSD. Scandaluri pe bandă rulantă

Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț

Cristian Oprean este Șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport din cadrul Televiziunii Române și se află în Qatar, în calitate de „coordonator delegaţie TVR” sau „Team Leader FIFA”, încă de la începutul Campionatului Mondial de fotbal.

Funcția pe care o deține în cadrul televiziunii de stat i-a permis lui Oprean să aibă acces la contul TVR pe platforma EBU (deținătorul drepturilor de televizare pentru World Cup 2022, în parteneriat cu FIFA), prin care postul național, ca partener oficial pentru România, putea achiziționa cu prioritate un număr de bilete la meciurile turneului final, în zone selecte ale stadioanelor (Tribuna 0, Tribuna 1).

Cum TVR, ca instituție, nu a apelat la acest avantaj contractual, Cristian Oprean s-a gândit să profite el de această oportunitate și a achiziționat mai multe bilete pe care ulterior le-ar fi vândut.

Totul a ieșit la iveală atunci când un român a pe nume Marian a trimis un email pe adresa televiziunii publice în care s-a plâns că Oprean i-ar fi vândut două bilete la semifinala Maroc-Franța cu 1.800 de euro.

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța – Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele.

Am de gând să reclam la FIFA acest lucru.

Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.

Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!”, a scris bărbatul în email.

Citește și Scandal uriaș în TVR. Jurnalistul Dorin Chioțea l-a făcut praf pe controversatul Dan Turturică, șeful instituției: „Își bate joc de banul public. Trebuie să dea socoteală!”