Scandal uriaș în TVR. Jurnalistul Dorin Chioțea l-a făcut praf pe controversatul Dan Turturică, șeful instituției: „Își bate joc de banul public. Trebuie să dea socoteală!”

Jurnalistul Dorin Chioțea a izbucnit pe Facebook, după cea mai șocantă rundă a Campionatului Mondial din Qatar, care NU a fost difuzată pe TVR 1. 

02 dec. 2022, 09:36
Scandal uriaș în TVR. Jurnalistul Dorin Chioțea l-a făcut praf pe controversatul Dan Turturică, șeful instituției: „Își bate joc de banul public. Trebuie să dea socoteală!”

Șefii de la TVR au dat-o din nou de gard. După ce au amenințat că retrag România de la Eurovision și apoi s-au răzgândit, oficialii instituției media de stat au retras meciurile din „prime-time”, de pe canalul principal.

Spania – Japonia 1-2, unul dintre cele mai șocante meciuri de la Mondial, s-a jucat pe TVR 2. Celălalt, Germania – Costa Rica 4-2, a fost și mai greu de găsit în grilă. A fost transmis pe un post obscur, TVR Info.

Pe TVR 1 a fost transmisă o emisiune de 1 Decembrie, decizie care l-a înfuriat la culme pe jurnalistul Dorin Chioțea.

„UPDATE: Germania pleacă acasă, în urma meciului pe care TVR1 nu l-a avut!

În cea mai emotionantă seară de la CM, când Japonia conduce Spania si Costa Rica pe Germania, șefii TVR își bat joc de banul public și transmit pe TVR1 o emisiune cu iz patriotard, trasă de păr, cu dialoguri răsuflate ținute pe podele zgâriate.

Nu așa se respectă România de ziua Țării, doamnelor și domnilor. Țara nu se respectă punând-o pe dra Nadine Vlădescu, clienta tuturor ziarelor de la o vreme, să debuteze fulminant la TVR Cultural din primul minut de emisie.

Nu așa avem grijă de munca oamenilor care țin institutia asta în viață. Iar dl PDG, care se crede patron și ăia din juru-i vor ca noi să tăcem și să înghițim.

Dl Dan Turturică și yesmenii care decid asemenea aberații au impresia că au luat instituția pe persoana fizică. Că sunt stăpâni, fără să dea socoteală pt o investiție strategică, aducătoare de audiență. Să vă fie rușine!”, a scris Dorin Chioțea pe Facebook.

Pe TVR 1, de la ora 21.00, s-a difuzat ceea ce se dorea fi „o gală eveniment”, în direct, prezentată de Irina Păcurariu şi Toni Grecu. Emisiunea „a adus în faţa telespectatorilor figuri emblematice ale Televiziunii Române, alături de invitaţi speciali, români care dovedesc, prin ceea ce fac zi de zi, că sunt exemple pentru comunitate şi ţară”, se arată pe site-ul TVR.

 

Cine este controversatul Dan Turturică, șeful TVR

 

 

Șeful TVR este controversatul Dan Turturică, fost șef al Digi24, apropiat de USR, în urmă cu câțiva ani. Postul TV este afiliat nemților de la Deutsche Welle, presa de casă a Ursulei von der Leyen, Bruxellesului.

De la Digi24, Dan Turturică a fost dat afară în anul 2019. Capital.ro susține că jurnalistul era un mare susținător al USR, om de încredere al SRI, dar a fost îndepărtat după ce postul TV s-ar fi repoziționat pro-Iohannis și PNL.

De asemenea, de-a lungul timpului, Dan Turturică a colaborat cu cei mai controversați patroni din presa din România. Printre aceștia, Sorin Ovidiu Vîntu, care-l plătea pe jurnalist cu 10.000 de euro lună de lună. În prezent, Turturică este unul dintre cei mai bogați șefi din presă, locuiește într-un imobil de peste 800.000 de euro, mai precizează Capital.

O altă poziție care subliniază caracterul jurnalistului Dan Turturică se referă la acțiunile care se află în totală opoziție cu afirmațiile sale. După ce România a fost umilită de organizatorii Eurovision, el a promis că va lua măsuri. Între timp, România a confirmat participarea la ediția din 2023 la concursul care s-a decredibilizat puternic în ultimii ani, din mai multe motive.

„Este şocantă lipsa de respect cu care EBU a tratat televiziunile publice din România, Polonia, San Marino, Muntenegru, Georgia şi Azerbaijan.Eu, personal, voi susţine în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision şi să studiem varianta de a da în judecată EBU şi a cere daune pentru prejudiciile de imagine pe care ni le-a adus”, a declarat Turturică, în acest an.