Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Vreau să mănânc mâncare sănătoasă, nu lături de pe jos”

Scandal pe mancare la un centru de carantină din Galaţi. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu au frigidere în care să-și ţină mâncarea adusă de autorităţi.

12 mai 2020, 05:47
Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Vreau să mănânc mâncare sănătoasă, nu lături de pe jos”

„Unde e frigiderul nostru din cameră ca să ţin şi eu lapte, brânză ouă. Nu ştiţi. Cine ştie? Vreau să mănânc mâncare sănătoasă, nu să mănânc lăturile voastre de pe jos. Cine răspune de sănătatea mea? Ne-a băgat ca pe nişte şobolani aici şi ne dau mâncare de pe jos. Aici pungi de gunoi, aici e mâncarea pe care ne-a adus-o DSP ul. Aici iar pungi de gunoi, aici mâncare ….. Eu nu pot să mănânc ouăle astea, că nu ştiu când sunt fierte. Să le mâncaţi voi, că sunt fierte e o săptămână şi mi le mai daţi două zile”, spune o femeie. 

Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat în acest caz. 

„Vom notifica Primăria cu privire la condiţiile de păstrare a alimentelor”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

Reprezetanții Primăriei nu neagă lipsa frigiderelor, dar spun că până acum nu a fost așa de cald şi că vor lua măsuri.

„Meniul pentru persoanele aflate în carantină a fost în aşa fel fel gândit astfel încât alimentele să nu se altereze de pe o zi pe alta. Persoanele carantinate primesc sâmbăta, la prânz, meniul pentru ziua în curs, hrană caldă, dar hrană rece pentru a două zi, pentru ziua de duminică, alimente care, aşa cum spuneam, să nu se altereze. A ajutat şi faptul că temperaturile nu au fost foarte ridicate. Aceşti cetăţeni au primit salam uscat şi afumat, iaurturi, etc. Dat fiind că vine vara, cresc temperaturile, analizăm acum foarte serios această chestiune şi vom alege cea mai bună soluţie aşa încât persoanele carantinate să primească hrană de maximă siguranţă. Nu există frigidere în acea locaţie. Hrana nu este pusă pe jos, în fiecare centru, la intrare, există câte o masă pentru depozitarea hranei. Dacă s-au gospodărit ei altfel, greu de comentat. Vorbim despre un spaţiu de carantină, prin urmare, interacţiunea cu aceste persoane trebuie să fie cât se poate de limitată. Ţine de o minimă educaţie a fiecăruia dintre ei să păstreze această distanţă socială despre care vorbeşte toată lumea”, explică situația Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, potrivit monitorul de galati. 

Citeşte şi Conflict de proporţii în Timiş! O familie din Murani a plătit aproape 30.000 de lei în urma ţepei „acoperişul”