Conflict de proporţii în Timiş! O familie din Murani a plătit aproape 30.000 de lei în urma ţepei „acoperişul”

Sâmbătă dimineaţa, în localitatea Murani, s-a iscat un conflict între o familie şi Ştefan Gabor, escrocul de lângă Ploieşti, din comuna Floreşti, care a patentat ţeapa prin metoda "acoperisul". 

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 19:14
Conflict de proporţii în Timiş! O familie din Murani a plătit aproape 30.000 de lei în urma ţepei „acoperişul”

Altercaţia a pornit atunci când au fost pornite două drujbe cu care romii, angajaţi să schimbe acoperişul unei case, intenţionau să-şi distrugă lucrarea, ca presiune asupra proprietarului care nu a acceptat să plătească un preţ dublu faţă de cel din înţelegerea iniţială.

„Am dat un anunţ că dorim să schimbăm acoperişul casei şi căutam meseriaşi. S-a prezentat la poartă un individ echipat ca în reclamele de la Hornbach, cu cască de protecţie şi diplomat. A acceptat toate condiţiile noastre de preţ şi termen de livrare a lucrării, ne-a lăsat în curte o scară şi câteva scule, şi a plecat. Cu un avans plătit de noi, de 3.000 de lei.

Citeşte şi: Bătaie cu săbii şi cuţite la un supermarket din Baia Mare. Fiul unui deputat PSD, dus la audieri VIDEO

A doua zi şi-a adus echipa de muncitori, toţi ţigani, care au început să dea jos vechiul acoperiş şi să ridice altul nou. La un moment dat, acest Gabor, şeful operaţiunii, a venit şi ne-a spus că lucrarea e aproape gata. I-am atras atenţia că lucarea e la jumătate, că mai are de pus ţigla pe acoperiş şi alte lucrari de interior.

Atunci mi-a spus că, de fapt, îi datoram o sumă dublă faţă de cât ne-am înţeles. Adică, 70.000 de lei. Mi-am dat seama că e o escrocherie şi i-am spus să oprească tot, să-mi dea factura pe banii plătiţi până atunci şi gata. Au ocupat curtea, n-au ieşit, până nu le-am mai plătit 9.000 de lei. După cum am citit, acum, în presă, cred ca am scăpat ieftin”, a declarat Nagy Imre, proprietarul casei, pentru impactpress.ro. 

Pentru a obţine banii, muncitorii nu au ezitat să pornească drujbele şi să ameninţe că taie acoperişul, tot ce construiseră până la acel moment. 

De cealaltă parte, Ştefan Gabor, şeful echipei de meseriaşi cu care a pus baza ţepei „acoperisul”, a încercat să ne explice că propietarul nu a înţeles preţul lucrării.

Citeşte şi: Vestul sălbatic. Focuri de armă într-un cartier din Arad. Cel puţin şapte persoane au fost duse la audieri VIDEO

„Domnu’, eu am zis 35 de mii şi încă pe atâta! Nu e nicio ţeapă! Doar lemnul m-a costat 11.000 de lei. Nu putem lucra pe gratis! Am vorbit cu avocata, stăm aici până ne dă banii. Am o avocată care învârte Romănia pe degete, domnu’! Pot să sune la poliţie, nu contează!

În Romănia de azi, cu 50.000 de euro, la justiţie intri pe o uţă şi ieşi pe cealaltă. Să nu se pună cu noi! Să ne mai dea 2.000 de euro şi plecăm.

Nu vrea nici aşa, am lăsat din preţ, am zis să ne dea 52.000 de lei şi terminăm lucrarea. Sigur că avem contract, dar noi nu punem preţul, pentru că lucrăm la metru liniar. Doar casa nu se măreşte de la o zi la alta.

Am propus să scrie pe procesul verbal de predare a lucrării că nu mai are nici o pretenţie de la noi, şi nici asta nu vrea. Să ne dea în judecată, domnu’, că poate o să fie obligat să ne mai dea bani. O să vedeţi…”, a explicat „meseriasul” Stefan Gabor.

Citeşte şi: O angajată a găsit un plic cu 30.000 de euro într-un supermarket. Teancul bloca roata unui cărucior

În cele din urmă, proprietarii au acceptat să mai achite 9.000 de lei, pentru a ieşi, cumva, din scandalul cu gruparea de romi, care nu mai voiau să plece din curte. Au primit şi două facturi, pentru 9.500 de lei, în condiţiile în care suma totală achitată escrocilor a fost de 28.000 de lei.

Deşi soţia proprietarului a sunat la poliţie pentru a cere intervenţia autorităţilor, singurul ajutor venit din partea oamenilor legii a fost recomandarea fermă de a nu semna niciun act pe care l-ar întocmi constructorii şi să faca o plângere scrisă.