Scandal medical: Un bărbat spune că a devenit homosexual după un tratament pentru Parkinson

Un bărbat însurat a dat în judecată o companie de medicamente după ce, spune el, un tratament pentru Parkinson l-a transformat într-un homosexual şi i-a creat o dependenţă pentru jocurile de noroc. El a câştigat peste 200 de mii de euro în urma procesului.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 16:48
Scandal medical: Un bărbat spune că a devenit homosexual după un tratament pentru Parkinson

Compania GlaxoSmithKline este  nevoită să plătească aceste daune după ce două tribunale din Franţa i-au dat dreptate  lui Didier Jambart, scrie The Sun.  În urma unui tratament cu un medicament numit Requip, viaţa acestuia a luat o întorsătura neaşteptată.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani spune că pastilele l-au schimbat, devenind un homosexual compulsiv care se îmbracă în femeie şi se expune pe internet. Tot el povesteşte că a vândut jucăriile copiilor şi a furat carduri de credit de la prieteni doar pentru a folosi banii la jocuri de noroc online.

Iniţial, bărbatul a primit 120 de mii de euro după o sentinţă dată de un tribunal din Nantes acum un an şi jumătate. Glaxo a făcut recurs asupra pedepsei, încercându-şi şansa cu un tribunal din Rennes. Miercuri s-a dat a a doua decizie. Şi de această dată bărbatul a ieşit câştigător, primind o sumă de 80 de mii de euro drept despăgubire. 

La tribunal el a declarat:”După ce am luat primul tratament eram plin de energie. Mă trezeam dimineaţa şi alergam 10 km. Îmediat ce neurologul mi-a mărit doza mi-am pierdut controlul. Am descoperit pariatul pe internet şi în curând am devenit dependent. Ajunsesem să pariez peste 10.000 de euro pe săptămână.“ Bărbatul a mai vorbit despre faptul că devenise homosexual:”Am început să vreau să fac sex cu alţi bărbaţi şi am devenit un exihibitionist pe internet. Cei din jur pur şi simplu nu înţelegeau ce se întâmplă cu mine. Abia în 2006 am aflat care era cauza după ce am citit un site canadian. Comportamentul meu  era doar efectul advers al medicamentului, şi aceste efecte secundare nu se aflau pe prospectul cu care veneau pastilele.” După ce a obţinut o expertiză medicală Didier Jambart a dat compania în judecată. După şapte ani de procese i s-a făcut dreptate.

ReQuip, vândut şi în România sub numele de Ropinirol, şi este folosit în tratarea Parkinsonului prin ajustarea nivelului dopaminei din creier. Astfel acest medicament îmbunătăţeşte mişcarea, controlul muşchilor şi balansul pacienţilor.