Scandal monstru în Parlament! Deputaţii AUR au intrat în şedinţa comisiei de sănătate unde se discuta obligativitatea certificatului de vaccinare VIDEO

Mai mulţi deputaţi AUR au mers, luni, la şedinţa comisiei de sănătate care se reunise pentru a lucra pe amendamentele depuse la proiectul de lege privind certificatul verde la locul de muncă.

08 nov. 2021, 19:21
Scandal monstru în Parlament! Deputaţii AUR au intrat în şedinţa comisiei de sănătate unde se discuta obligativitatea certificatului de vaccinare VIDEO

Scandal monstru în Parlament! George Simion i-a acuzat pe parlamentarii de la PNL, USR şi PSD că doresc să treacă amendamentele pe repede înainte pentru a da votul cât mai repede pe proiectul de lege.

Scandal monstru în Parlament

George Simion i-a acuzat pe membrii comisiei că încearcă să discute amendamentele la proiectul de lege, deşi termenul pentru depunerea amendamentelor este 12 noiembrie. Acesta l-a întrebat pe deputatul PSD Alexandru Rafila ce poate face el, care are anticorpi, dacă va ajunge să i se interzică accesul în Parlament.

„Ce facem domnule Rafila cu cei care au anticorpi, cum sunt eu, că mi-am făcut test. O să ziceţi mâine poimânine că nu mai am acces în Parlament?”, a întrebat Simion. „Nu cred, Constituţia ne interzice să spunem aşa ceva”, a răspus Rafila.

Certificatul verde COVID-19, obligatoriu la locul de muncă. Proiectul de lege intră marţi în procedură parlamentară de urgenţă

Florin Buicu, de la PSD, care este vicepreşedintele comisiei, a arătat că „certificatul verde, în sine, este doar o aplicaţie de telefon utilizată la nivel european pentru libera circulaţie la nivel european”. Şi preşedintele comisiei, Nelu Tătaru, de la PNL, a afirmat că reprezentanţii comisiei vor discuta forma iniţială a proiectului de lege, după votul de respingere din Senat: „Astăzi şi mâine vom avea la nivelul Comisiei de sănătate întâlniri cu vicepreşedinţii din grupurile parlamentare, în care vom discuta amendamente. Când vom avea un consens, vom face o şedinţă a Comisiei de sănătate în care vom da un raport preliminar, care va merge în celelalte comisii”.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, la solicitarea grupului parlamentar al USR, urgentarea procesului legislativ în comisii şi introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislative care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă, care a fost respins deja în Senat.