Scandal monstru în tren de la un sărut. Studenţi linşaţi: Sunt încă în stare de şoc, nimic nu mă poate apăra în faţa prostiei

Scandal monstru în trenul Bucureşti-Mangalia. O tânără studentă care se afla împreună cu iubitul ei într-un vagon a fost ținta unui bărbat deranjat că se sărută în public.

RomaniaTV.net
04 aug. 2017, 05:41

Fata se afla împreună cu iubitul ei când un bărbat a început să o jignească și să-i reproșeze că se sărută în public și îi influențează negativ fiul. În conflict s-a implicat și o altă femeie din vagon care i-a luat partea bărbatului, dar și alte două fete care au luat partea cuplului.

Pentru că degenerase, conflictul a fost aplanat de un polițist, însă cei care au avut de suferit au fost tot îndrăgostiții pentru că polițistul i-a mutat din vagonul în care aveau locuri de drept într-un alt vagon unde au fost nevoiți să călătorească în picioare tot restul călătoriei.

Întreaga poveste este relatată pe Facebook chiar de una dintre fetele care au sărit în ajutorul cuplului de tineri.

„Am decis sa scriu aceasta postare deoarece este singura arma pe care o am in momentul acesta in fata unei nedreptati enervant de stupide. Daca imi spunea cineva ca asa ceva se poate intampla intr-o tara relativ civilizata, nu il credeam niciodata. Sunt inca in stare de soc pentru ca am realizat ca nimic nu ma poate apara in fata prostiei, nici politistul, nici oamenii din jur, nici sistemul juridic, nimeni.

Ma intorceam aseara cu prietenele mele acasa cu trenul din Mangalia si mai aveam cam o ora pana in Bucuresti. Langa noi, statea o femeie care prezenta un comportament specific unei persoane cu boli mintale (la modul cel mai serios, nu insult si nu glumesc cu chestia asta). Era cu fiica ei.

In diagonala era un om pe la 45-50 ani care bause (duhnea a alcool) si care comenta ceva, usor aprins. N-am bagat de seama prima data, nici a doua oara. Ma gandeam ca daca nu ii convine ceva are dreptul sa isi exprime o opinie, ma gandeam ca e justificat si nu e treaba mea. Pana la un moment dat cand a inceput sa ridice tonul si s-a enervat. Am auzit atunci ca vorbea cu un cuplu de tineri care stateau fata in fata cu sotia si baiatul dumnealui de 13 ani. A inceput sa tipe deoarece cei doi s-au sarutat in fata baiatului si acest lucru este, aparent, extrem de indecent. Picatura care i-a umplut paharul a fost faptul ca fata si-a pus capul pe iubitul ei, ea incercand de fapt sa gaseasca o pozitie convenabila sa adoarma.

Femeia pe care o mentionasem mai sus era in picioare si a fost martora la acest lucru si a decis sa se alature. Nu, nu de partea cuplului, ci de partea betivului care batea cu pumnii in masa ca pe copilul lui il traumatizeaza mai mult sa vada doi oameni care tin unul la altul decat sa isi vada tatal cu spume la gura facand scandal si imitand actul sexual in batjocura catre cuplu. Femeia i-a comunicat fetei ca e oribil ce face, ca aceste lucruri se fac in dormitor si ca ar trebui sa ii fie rusine. Am incercat sa le vorbim cu frumosul, sa le spunem ca ce fac ei se numeste ‘perturbarea linistii publice’ si exista o amenda pentru asta, am incercat sa le explicam ca nu e nimic indecent la un simplu sarut si ca exagereaza dar tot ce am reusit sa facem a fost sa indreptam atentia celor doi asupra noastra. Femeia a inceput sa tipe la prietena mea, care le vorbea respectuos, ca uite ce oribilitate sustinem noi. Argumentul care aparent ar fi trebuit sa ne fure orice drept de a participa la discutie a fost faptul ca noi n-am fi nici macar studente. Am inceput toate sa insiram la ce facultati suntem. Prietena mea la Politehnica, eu la Medicina, fata care a avut tupeul sa isi sarute iubitul tot la Medicina. Raspunsul ei a fost extrem de inteligent: „facultati de cacat” – „Eu nu am nevoie de medici ca nu patesc nimic” „Ce studenta la Politehnica esti tu ca tu ai fata de animal de la gradina zoologica”

Fiica ei a avut o sclipire de moment, s-a ridicat in picioare si a zis batjocoritor „DA PAI HAI SA FACEM SEX AICI” iar mama ei a fost foarte mandra de acest lucru. Prietena mea a incercat sa le explice ca nu pot compara un simplu sarut cu sexul dar nu aveai cu cine discuta.

Intre timp iubitul fetei a mers prin vagoane sa caute un politist, lucru care a durat ceva, deoarece in tot trenul erau 2-3 politisti. Fata, in stare de soc, a inceput sa planga, iar eu si alta prietena ne-am dus la ea sa o linistim. Tatal a iesit temporar din vagon, iar baietelul s-a intors la mine si cu vocea tremuranda mi-a spus „Te rog iarta-l pe tata, are probleme cu nervii”. Sotia, tot in stare de soc, isi cerea scuze incontinuu. In momentul acela mi s-a rupt inima.

Cand s-a intors tatal, a reluat scandalul si sotia, desi tremurand si in stare de soc, l-a implorat sa inceteze.

Dupa cateva minute s-a apropiat de prietena mea care inca mai incerca sa vorbeasca civilizat cu femeia, s-a aplecat spre ea si a ridicat mana. Eram absolut sigura ca urma sa o loveasca si am ramas incremenita. Dar nimeni nu zicea nimic, nimeni nu facea nimic. M-am uitat in spate si toti stateau ca la cinema in scaune, uitandu-se parca la cea mai palpitanta secventa din film. Din fericire, barbatul s-a asezat la locul lui.

A ajuns si domnul politist care l-a rugat pe barbat sa spuna ce s-a intamplat. Pe barbat, nu pe cei doi agresati. Acesta, bineinteles, tot pe un ton ridicat, s-a plans ca are si el un fiu de 13 ani si trebuie sa fie martor la cum „aia doi se pupa bot in bot”. Fața politistului a fost absolut priceless. Am inteles ca au mai fost multe incidente in tren si era obosit si pur si simplu nu mai putea sa faca fata la atat de multa prostie si lipsa de respect si seriozitate. Mi-a placut ce i-a spus barbatului, nu mai tin minte cuvintele exacte, dar i-a spus ceva de genul ca un argument dat pe tonul acela de scandal de prost gust nu e un argument valid. A realizat ca barbatul bause si ca nu s-a intamplat nimic indecent sau ilegal.

Acesta le-a spus celor doi ca le ofera alte locuri. DIN NOU, celor doi, nu betivului care a inceput totul. In acel moment, femeia inca tipa la prietena mea si m-am intors catre dumnealui, atragandu-i atentia ca cei doi sar pe noi si nu ne lasa in pace pentru ca le-am luat apararea si nu ne simtim in siguranta. A spus ca ne ofera si noua locuri in alta parte. Ne-am luat bagajele si am mers tot inainte dupa indicatii. Am trecut de primul vagon, de al doilea vagon. Politistul era in urma noastra in spate. Am mai traversat un vagon. Am ajuns la clasa 1 unde am gasit 3 locuri libere si ne-am asezat toti 6 acolo. Credeam ca o sa ne lase sa stam aici. In final, mai erau in jur de 20 minute pana sa ajungem. Ne-a rugat sa inaintam si mai mult pana la clasa 2. Acolo nu era niciun loc liber iar politistul probabil se intorsese, caci nu l-am mai vazut. Ne-am oprit, asadar, langa toaleta, pe hol, impreuna cu alte 4 persoane. Toate astea in timp de betivul si femeia stateau comozi la locurile lor. Am stat asa, inghesuiti, murind de cald si intrebandu-ne cum de ce s-a intamplat a fost real si cum de NOI suntem aia inghesuiti pe hol ca si cum am fost dati afara ca nu aveam bilete.

Povestea asta nu are un final, deoarece politistul ne-a rugat cand am coborat sa lasam lucrurile asa cum sunt ca daca depundem plangere stam pana la 1 noaptea acolo si sa vedem asta ca pe un vis urat. Ne-a informat ca cineva a inceput o petitie in vagonul acela, deoarece atunci cand barbatul care bause a dat cu pumnul in masa, iubitul fetei l-a injurat. Intr-adevar, nu tocmai ok ca i-a raspuns cu o injuratura, dar va provoc pe voi sa ramaneti calmi in momentul in care se ia lumea de tine ca iti tii iubita in brate in tren si te face in toate felurile din nou si din nou si din nou, iar tu ai incercat sa ignori asta timp de 30 minute.

Am ramas doar dezgustati de ce s-a intamplat. De faptul ca doi oameni inculti, unul beat si altul cu probleme mintale, au iesit nu doar nepedepsiti ci oarecum eroi. Ca na, generatia asta de tineri sunt toti niste needucati si nesimtiti si ei sunt victime care au avut curajul sa infrunte aceasta atitudine. Pentru ca este mai grav sa injuri intr-un spatiu public decat sa imiti actul sexual in picioare in fata intregului vagon duhnind a alcool. Pentru ca este mai traumatizant ca un baiat de 13 ani sa vada un sarut decat sa isi vada tatal beat tipand si batand cu pumnii in masa, gata sa sara la bataie o persoana care nici macar nu a fost implicata in actul celor doi.

Apreciez daca ati ajuns pana aici. Stiu, nu a fost nimic ‘interesant’, nu a fost ranit nimeni, nu a murit nimeni, dar e o intamplare care din punctul meu de vedere merita auzita, pentru ca doar aici se poate auzi. E o intamplare care iti aduce aminte ca nu te poti baza pe nimeni si nimic. Nu te poti baza pe dreptate, nu te poti baza pe bunavointa oamenilor si nu te poti baza nici pe cei platiti sa iti asigure siguranta. Nu te poti baza pe cei de la CFR care ar fi trebuit sa instaleze camere de supraveghere in fiecare vagon si sa asigure macar un politist pe vagon.

Sunt constienta ca „lucrurile astea se intampla mereu” si „asta e, asa e in Romania” dar nu pot sa las capul jos si sa tac. In final, mutatul intr-un hol si postarea aceasta sunt singurele lucruri care s-au facut in favoarea celor doi in aceasta situatie. Si asa o sa ramana, din pacate”.