Scandal monstru între activiştii Declic şi Tánczos Barna. Minstrul mediului le-a vorbit în maghiară VIDEO

Conflict fără precedent între Tánczos Barna şi Declic. Activiştii au ajuns în satul natal al ministrului, Sâncrăieni, şi îl acuză pe acesta că nu protejează parcurile naţionale din România. În replică, oficialul din Guvernul României le-a răsouns în maghiară!

02 oct. 2022, 10:10
Scandal monstru între activiştii Declic şi Tánczos Barna. Minstrul mediului le-a vorbit în maghiară VIDEO
Scandal monstru între activiştii Declic şi Tánczos Barna. Minstrul mediului le-a vorbit în maghiară VIDEO

Scandal monstru între activiştii Declic şi Tánczos Barna. Campania de protest „Caravana Ruşinii” a comunităţii Declic împotriva lui Tanczos Barna, pe care-l consideră „un promotor al exploatărilor forestiere, inclusiv din parcurile naţionale”, a început vineri, 30 septembrie, în faţa ministerului, şi va continua în 22 de localităţi din judeţul Harghita.

Citeşte şi: Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc! Scena s-a petrecut la finala Cupei României

„Informaţiile prezentate în limba maghiară, în aceste zile, au un singur scop: nu protejarea pădurilor, ci denigrarea persoanei mele. Campania Declic, finanţată de o comunitate care e una de respectat, s-a transformat, în loc de campania de protejare a pădurilor, într-o campanie de atac la adresa persoanei mele, ceea ce nu este corect şi nu caracterizează comunitatea Declic”, a declarat Tánczos Barna pentru Agerpres.

Declic a distribuit un live pe Facebook în care se vede cum ministrul vine cu bicicleta la locul unde se află activiştii, în satul Sâncrăieni, şi începe să poarte un dialog în limba maghiară cu unul dintre cei prezenţi. Apoi, de pe uliţa satului apar patru cetăţeni care le cer activiştilor să vorbească în limba maghiară. Ministrul începe, ulterior, să vorbească în limba română şi susţine că este o „campanie mincinoasă, josnică”.

Citeşte şi: Tánczos Barna, ministrul Mediului, în galeria Ungariei la meciul cu România. Hocheiştii „tricolori” de etnie maghiară au cântat imnul Ţinutului Secuiesc

„1. Tánczos Barna, votat în mai multe rânduri în topul celor mai atrăgători politicieni maghiari, a devenit bărbatul fatal pentru păduri; 2. Sărutul morţii, o expresie des folosită în zona electorală a lui Tánczos Barna, ilustrează atitudinea ministrului, la adresa pădurilor: defrişări cu voie de la cei puşi să le protejeze. Mesajul este întărit de imaginea unei fâşii defrişate din Parcul Naţional Semenic. Asta pentru că ministrul neagă că ar exista defrişări în parcurile naţionale. Iar minciuna ministrului condamnă la moarte pădurile seculare”, susţin activiştii Declic.