Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc! Scena s-a petrecut la finala Cupei României

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a îngenunchiat în momentul intonării imnului Ţinutului Secuiesc, sâmbătă seară, după finala Cupei României la hochei pe gheaţă dintre SC Miercurea Ciuc şi Steaua, scor 5-0.

19 sept. 2022, 12:47
Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc! Scena s-a petrecut la finala Cupei României
Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc

Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc. Jucătorii harghiteni obişnuiesc să îngenunchieze în timp ce suporterii cântă Imnului Secuilor după fiecare meci, iar asta s-a întâmplat și sâmbătă seară pe gheața Patinoarului „Vakar Lajos”, la finala Cupei României. Dan Tănasă, deputat AUR, a postat pe pagina lui de Facebook o fotografie care a surprins exact momentul în care Tánczos Barna stă în genunchi în timp ce ascultă respectivul imn!

Tánczos Barna, ministrul Mediului, în galeria Ungariei la meciul cu România. Hocheiştii „tricolori” de etnie maghiară au cântat imnul Ţinutului Secuiesc

„Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenuncheat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a scris Dan Tănasă.

În schimb, secretarul general al Federației Române de Hochei, Alexandru Nistor, a refuzat să asiste la acest moment. „După ce am înmânat trofeul echipei câstigătoare am preferat să părăsesc gheața. Știam ce va urma, motiv pentru care nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”, a declarat Nistor.

Sfidare în direct, la TV. Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României VIDEO

La ultimul meci al naționalei de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață din mai 2022 (Grupa B), cel împotriva Ungariei, jucătorii naționalei României (cei de la Miercurea Ciuc și Gheorgheni) au cântat imnul Ținutului Secuiesc împreună cu adversarii și suporterii maghiari din tribune. Prezent în tribună, ministrul Mediului din România, Tánczos Barna (45 de ani), a încurajat echipa națională de hochei a Ungariei!