SCANDAL MONSTRU la casa Larei Şaban: Fetiţa a fost luată de la bunică şi dusă în Turcia

Scandal de proporţii la vila Larei Şaban din Constanţa. Fetiţa de trei ani a prezentatoarei TV, ucise de fratele ei pentru bani, a fost luată de avocaţii concubinului şi dusă cu un avion particular în Turcia. Copilul a fost iniţial dus de procurori şi poliţişti la sediul IPJ. Mamei Larei Şaban i s-a făcut rău după ce oamenii legii au venit la vila din Constanţa.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 08:18
SCANDAL MONSTRU la casa Larei Şaban: Fetiţa a fost luată de la bunică şi dusă în Turcia

Procurorii constănţeni au descins, marţi dimineaţă, în casa mamei Larei Şaban după ce bărbatul care apare în acte ca fiind tatăl fetiţei Larei, un nepot al lui Huseyin Sipahi, cel care ar fi fost concubinul tinerei ucise, a depus o plângere în care o acuză pe femeie că ar fi refuzat să-i încredinţeze copilul, scrie Mediafax.

Ekrem Arda, bărbatul care apare în actele de naştere ale fetiţei Larei Şaban ca fiind tatăl acesteia, a depus o plângere penală împotriva bunicii copilului, Elvie Ghilbidan, pe care o acuză de lipsire de libertate după ce femeia ar fi refuzat să i-o încredinţeze pe fetiţa de trei ani a Larei.

De altfel, cei doi se luptă în instanţă pentru a obţine dreptul de a creşte fetiţa, dar şi asupra bunurilor rămase acesteia după moartea mamei, fiecare dintre ei depunând la Judecătoria Constanţa câte o cerere de încredinţare a custodiei.

În urma plângerii depuse de Ekrem Arda, procurorii constănţeni au început urmărirea penală împotriva lui Elvie Ghilbidan şi au descins, marţi, la domiciliul acesteia pentru a vedea în ce condiţii este ţinută copila şi pentru a o lua şi încredinţa tatălui. Ei s-au lovit însă de avocaţii femeii, care au susţinut că nu există niciun motiv pentru care fetiţa de trei ani nu poate rămâne la bunică, mai ales că până acum tatăl acesteia nu s-ar fi interesat de soarta ei.

La locuinţa lui Elvie Ghilbidan a ajuns şi o ambulanţă, după ce acesteia i s-a făcut rău, dar şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, solicitaţi de către procurori.

Tatăl fetiţei nu a ajuns la Constanţa dar, luni, a trimis o persoană pentru a o lua pe copilă şi a o duce în Turcia.

După mai multe ore de negocierii între avocaţii bunicii copilei, Elvie Ghilbidan, şi procurori, persoana mandatată de tatăl minorei a putut să o ia pe fetiţă şi a plecat către Turcia, marţi după-amiază, cu un avion particular care a decolat de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”.

La bordul aeronavei a mers şi una dintre surorile Larei, care a dorit să îşi însoţească nepoata, tatăl fetiţei fiind de acord cu aceasta.

Urmează ca instanţele să decidă cu cine va creşte copilul după ce atât tatăl fetiţei, cât şi bunica acesteia, au depus la Judecătoria Constanţa câte o cerere de încredinţare a custodiei.

Despre Lara Şaban, de 27 de ani, se ştie că a fost concubina unui om de afaceri turc, Huseyin Sipahi, cu care s-ar fi căsătorit doar religios, nu şi civil şi care ar fi, de fapt, tatăl fetiţei tinerei ucise. În actele copilei apare însă ca tată Ekrem Arda, nepot al lui Sipahi şi coleg de partid al acestuia.

Tânăra locuia la Istanbul, dar avea mai multe proprietăţi în Constanţa, printre care şi vila în care locuiesc mama, fratele şi surorile sale.

Ea a venit în ţară la sfârşitul lunii aprilie, împreună cu fetiţa şi cu o prietenă, cu intenţia de a cumpăra un apartament pentru mama ei, având aproximativ 120.000 de dolari. În 3 mai însă, Lara Şaban a fost dată dispărută, trupul acesteia fiind găsit, la sfârşitul lunii mai, abandonat într-o lizieră aflată între localităţile Lumina şi Năvodari.

Principalii suspecţi în cazul uciderii Larei, arestaţi preventiv, sunt fratele tinerei, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul lor din copilărie, George Davidescu. Cei doi sunt acuzaţi că, în 3 mai, ar fi dus-o pe tânăra de 27 de ani într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde ar fi omorât-o, lovind-o în cap cu un corp contondent, cel mai probabil un ciocan. Ei i-au înfăşurat trupul în mai mulţi saci din plastic, l-au legat cu bandă adezivă şi apoi l-au transportat în liziera unde a fost găsit după aproape o lună.

Cei doi au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, respectiv, omor deosebit de grav în cel al lui George Davidescu.

Şaban şi Davidescu nu au recunoscut până în prezent comiterea crimei, iar în instanţă au declarat că doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind de fapt ucisă de doi cetăţeni turci, care, ulterior, i-ar fi silit pe aceştia să-i transporte trupul în liziera dintre Lumina şi Năvodari.

Conform avocatului lui Şaban, Ghiulfer Ismail, cei doi spun că ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc pe holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara Şaban într-o baltă de sânge. Ei susţin că ar fi fost ameninţaţi cu moartea şi cu uciderea familiilor lor, mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima de către cetăţenii turci, apoi când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, fiind urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou.

Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au fost duşi, vineri, la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, pentru expertiza psihiatrică, dar şi pentru a fi supuşi testului poligraf. Deşi rezultatul testului poligraf nu constituie probă în dosarul penal, atât avocaţii apărării, cât şi procurorii, au solicitat efectuarea acestui test, ale cărui rezultate sunt aşteptate în aproximativ o săptămână

Prezentatoarea TV a venit în ţară pe 27 aprilie, împreună cu fetiţa, dar şi însoţită de bonă. Lara Şaban a fost găsită moartă pe un câmp din Năvodari, pe data de 29 mai. Suspecţi de crimă sunt chiar fratele ei şi un prieten de-al acestuia. Cei doi se află în arest preventiv pentru 29 de zile.