Scandal-monstru la Eurovision! Directorul Teleradio-Moldova acuză juriul din ţara sa că a ignorat prestaţia României

Șeful Teleradio-Moldova a acuzat juriul de la Chișinău faptul că a ales să ofere cele mai multe puncte pentru Ucraina și Marea Britanie, ignorând complet prestația României.

16 mai 2022, 11:11
Scandal-monstru la Eurovision! Directorul Teleradio-Moldova acuză juriul din ţara sa că a ignorat prestaţia României

“Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România”, a declarat Vlad Țurcanu, făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României.

Ţurcanu a spus, la TVR 1, că nu s-a mai întâmplat ca un concurent din România la Eurovision să nu fie punctat de Chişinău.

“După cum se vede din statistica oferită de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, publicul telespectator din Republica Moldova a optat preponderent pentru, în ordine explicabilă prin suferinţele prin care trece vecinul din est, Ucraina şi România. Rămâne să înţelegem pe parcurs ce standarde înalte (atât de înalte încât sunt deocamdată inaccesibile publicului cu care se găseşte în disonanţă) a avut juriul moldovean în opţiunile sale, în componenţa: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani şi Radmila Popovici”, a precizat Ţurcanu.

Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi.

“Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitări! Drag public, MULŢUMIM!”, au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub.

Citeşte şi Scandal după votul de la Eurovision 2022. TVR: „Regulile au fost schimbate în timpul jocului”. Ce spune despre acuzaţiile de fraudare a voturilor

România, prin WRS, s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte (12 din partea juriilor naţionale).

Concursul Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a cărei piesă „Stefania” amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Pe locul al doilea, s-a clasat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, un cântăreț de 31 de ani celebrul pe rețelele de socializare. El a interpretat piesa „Space Man”. Următorii clasați au fost reprezentanții Spaniei, Suediei și Serbiei.

Citeşte şi Avocatul Gheorghe Piperea, după ce România și Moldova au fost umilite de organizatorii Eurovision: „În locul TVR i-aș da în judecată de urgență, aș cere daune morale de milioane de euro”


loading...
Partenerii noștri