Costel Busuioc nu mai caută celebritatea în America. S-a întors în România şi cântă în biserici

Supranumit "Pavarotti din Carpați", după ce a câștigat concursul de televiziune "Hijos del Babel" în Spania (2008), Costel Busuioc a căutat în zadar celebritatea și înavuțirea pe două continente. Eșecurile l-au făcut să ia calea bisericii.

27 feb. 2019, 09:56
Costel Busuioc nu mai caută celebritatea în America. S-a întors în România şi cântă în biserici

Fost păstor din Hunedoara și zidar în Spania, Costel a-ncercat în zadar să-și facă un nume în muzică, după ce câștigarea concursului „Hijos del Babel” i-a confirmat vocea de tenor, scrie libertatea.ro. În zadar însă: lumea operei l-a respins, în lipsa studiilor de specialitate.

Citeşte şi Scandal MONSTRU la EXATLON. „Eşti nesimţită, eşti obraznică! Tu vorbeşti urât cu toată lumea!”

Situația financiară, cei patru copiii ai săi și grija zilei de mâine l-au motivat să ia din nou calea străinătății și, ocrotit de Biserica Penticostală, unde s-a rebotezat, Costel a ajuns în America, unde, în ultimii ani, a cântat în mai multe lăcașe de cult, inclusiv ortodoxe, după slujbe, dar și la recepții ale consulatelor.

Anul trecut a participat și la cea mai mare sărbătoare a românilor din zonă, Festivalul din Sacramento.

Azi, Costel e iar în România, nu mai onorează decât concerte caritabile și evită orice formă de publicitate, în parte deoarece comunitatea în care a intrat, a penticostalilor, interzice asta, în parte ca formă de protest față de publicitatea de care s-a bucurat după ce a câștigat concursul de televiziune spaniol și care nu i-a folosit la nimic, ba a rămas și fără cei 100.000 de euro promiși, deoarece a reziliat contractul cu casa de discuri.

Costel a fost filmat, recent, în plină misiune creștină, cântând la un eveniment ce a avut loc la Sânicolau Mare, orașul timișean unde s-a mutat cu familia. A fost un spectacol-colectă pentru ajutorarea unui centrul social.