Scandal monstru pe tema încercării de îngheţare a campionatului. Atacuri suburbane pe Facebook

Liga Profesionistă de Fotbal a avansat o ipoteză în care campionatul ar putea fi îngheţat în acest moment, pe fondul apariţiei tot mai multor cazuri de COVID, una dintre idei fiind ca departajerea echipelor să se facă în funcţie de procentajul de puncte obţinut în urma meciurilor disputate. Deţinătorul drepturilor TV a anunţat că în acest caz ar trebui să ceară despăgubiri, iar asta i-a atras furia microbiştilor.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 07:42
Scandal monstru pe tema încercării de îngheţare a campionatului. Atacuri suburbane pe Facebook

„Fotbaliştii sunt o categorie profesională aparte, fiind plătiţi cu mult peste media din alte domenii, inclusiv din alte sporturi. Înainte de orice altă discuţie, înainte de a discuta despre sport/fotbal, ei trebuie să fie responsabili şi să se protejeze, să-şi protejeze familiile, să dea dovadă de respect pentru partenerii de competiţie.

Până azi nu există nicio dovadă ştiinţifică/medicală care să arate că un jucător de fotbal s-ar fi infectat pe teren, în timpul jocului. Nu comentăm comportamentul jucătorilor şi ceea ce fac ei în timpul liber, dar nici nu ne dorim şi nu acceptăm ca această competiţie să fie afectată. Ar fi nedrept pentru restul echipelor şi pentru toţi ceilalţi jucători, care au respectat regulile şi au înţeles să trateze cu seriozitate activitatea fotbalistică. Mă văd nevoit să reafirm că nu vom accepta oprirea campionatului fără să cerem penalizări semnificative şi fără a rediscuta condiţiile financiare pentru sezoanele următoare”, a declarat Nicoară, conform Gsp.

Directorul General al EAP, deţinătorul drepturilor de televizare, a fost atacat pe contul personal de Facebook într-un mod suburban.

„Pentru domnul Danciu si pentru toti ceilalti dinamovisti:

1. Nu eu/EAD decidem daca se intrerupe campionatul.
2. O astfel de decizia o ia Liga Profesionista de Fotbal, dupa consultari cu cele 14 echipe.
3. Eu/EAD am transmis ca o eventuala intrerupere a Ligii 1 atrage niste consecinte financiare, raportat la contractul pentru drepturi existent.

PS. Va rog sa o lasati pe mama in pace. Aceeasi rugaminte e valabila si pentru mortii ei. Multumesc.
PS.1 Domnul Danciu, asa cum apare pe profilul sau, pare a fi membru al PNL Sector 3. Frumos limbaj pentru un tanar politician.”, a scris Orlando Nicoară joi, după ce a primit mai multe mesaje jignitoare.

Orlando Nicoară a revenit joi cu lămuriri pe larg în ce priveşte situaţia campionatului Ligii 1 şi considerentele pentru care o îngheţare nu este soluţia pe care deţinătorii drepturilor TV o văd ca optimă.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele zile şi luările de poziţie, punctul de vedere al EAD.ro, azi, este că orice discuţie despre un sistem cu 18 echipe, în sistem tur retur, fără playoff/playout, nu avantajează competiţia, iubitorii fotbalului şi televiziunile. Poziţia noastră este că orice discuţie privind schimbarea sistemului competiţional trebuie să fie făcută după o analiză care să evidenţieze avantajele/dezavantajele fiecărui sistem. Suntem siguri că atât LPF cât şi FRF vor face această analiză şi vor propune cea mai bună variantă pentru Liga 1, argumentat”, afirmă Orlando Nicoară, directorul general al EAD.ro, conform News.ro.

„Referitor la sezonul în curs şi la numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile în rândul jucătorilor şi personalului de la 3 cluburi din Liga 1, Orlando Nicoară consideră că:
-Fotbalul din Liga 1 este un sport profesionist în care responsabilitatea şi respectarea regulilor ar trebui să primeze. Fotbaliştii sunt o categorie profesională aparte, fiind plătiţi cu mult peste media din alte domenii, inclusiv din alte sporturi. Înainte de orice altă discuţie, înainte de a discuta despre sport/fotbal, ei trebuie să fie responsabili şi să se protejeze, să-şi protejeze familiile, să dea dovadă de respect pentru partenerii de competiţie.
-Până azi nu există nicio dovadă ştiinţifică/medicală care să arate că un jucător de fotbal s-ar fi infectat pe teren, în timpul jocului. Mai mult, un studiu din Danemarca arată că riscul infectării jucătorilor la un meci de fotbal este foarte mic, aproape inexistent. Vrem ca acest lucru să fie bine înţeles de toţi suporterii şi să se înţeleagă faptul că toate cazurile de până acum s-au întâmplat în afara terenului de joc. Nu comentăm comportamentul jucătorilor şi ceea ce fac ei în timpul liber, dar nici nu ne dorim şi nu acceptăm ca această competiţie să fie afectată. Ar fi nedrept pentru restul echipelor şi pentru toţi ceilalţi jucători, adică marea majoritate, care au respectat regulile şi au înţeles să trateze cu seriozitate activitatea fotbalistică.
– Aşa cum am declarat şi săptămâna trecută avem toată înţelegerea pentru situaţiile apărute şi sperăm ca toţi cei afectaţi să fie sănătoşi pentru a reveni cât mai repede pe gazon. Situaţia din România nu este unică, cazuri de infectare apărând şi în alte competiţii similare din Europa. Nici una nu s-a întrerupt după reluarea meciurilor.
Mă văd nevoit să reafirm că nu vom accepta oprirea campionatului fără să cerem penalizări semnificative şi fără a rediscuta condiţiile financiare pentru sezoanele următoare”, conchide directorul general al EAD.ro.

Citeşte şi: Ilie Dumitrescu şi Gigi Becali, dialog fabulos în direct despre împrumuturi, terenuri şi „zona defavorizată” Pipera