Scandal național în Italia. Matteo Salvini solicită retragerea sancțiunilor anti-Rusia: „Oamenii plătesc facturi de patru ori mai mari! Cei care au instituit sancţiunile sunt în genunchi!” (VIDEO)

Politicienii din Italia nu mai pot evita realitatea. Conservatorul Matteo Salvini atenționază cu privire la sancțiunile anti-Rusia, care se întorc precum un bumerang către populația europeană.

04 sept. 2022, 14:39
Scandal național în Italia. Matteo Salvini solicită retragerea sancțiunilor anti-Rusia: „Oamenii plătesc facturi de patru ori mai mari! Cei care au instituit sancţiunile sunt în genunchi!” (VIDEO)

Italia se apropie de alegeri. După eșecul guvernării Mario Draghi, conservatorii sunt pregătiți să revină la putere, în frunte cu Giorgia Meloni (Fratelli d’Italia). Vechea putere este criticată de favorita alegerilor, partener al partidului AUR, dar și de celebrul politician de dreapta, Matteo Salvini (Lega).

„Mai multe luni s-au scurs şi oamenii plătesc facturi de două, chiar patru ori mai mari, şi, după şapte luni, războiul continuă şi visteria Federaţiei Ruse se umple de bani”, a atenționat Salvini, la postul de radio RTL.

E cazul ca politicienii să se trezească la realitate, atenționează Salvini.

„Sancţiunile funcţionează? Nu. În prezent, cei care sunt sancţionaţi sunt câştigători, pe când cei care au instituit sancţiunile sunt în genunchi”, a notat Salvini pe Twitter, sâmbătă.

Siguranța populației Italiei este pusă în pericol de sancțiunile anti-Rusia, ce sabotează Italia, susține Salvini.

„În mod evident, cineva în Europa face un calcul greşit. Este esenţial să regândim strategia pentru a salva locurile de muncă şi firmele în Italia”, a mai declarat politicianul italian.

 

Scandal major în Italia. Politicienii de la putere susțin că nemulțumiții sunt plătiți de Vladimir Putin

 

De partea cealaltă, Enrico Letta, șeful Partidului Democrat (PD), a abordat retorica pe care au utilizat-o și restul guvernelor criticate, care nu au vrut să demisioneze. Practic, PD susține că cei care-i critică „sunt cu rușii”.

„Cred că Putin nu ar fi spus-o mai bine”, a declarat Letta.

De asemenea, ministrul Mara Carfagna a avut un discurs similar:

„Când îl aud pe Salvini vorbind despre sancţiuni, am impresia că aud propaganda lui Putin. Sunt îngrijorată pentru o ţară ca Italia care face cu ochiul Rusiei”, a transmis Carfagna.

Între timp, în Europa se desfășoară din ce în ce mai multe mișcări sociale. Cetățenii din Cehia au ieșit în stradă, iar în octombrie se pregătește și România, susține George Simion.