Proteste masive în România. George Simion: „Pe 2 octombrie, toți românii în stradă!”

Așa cum a promis, George Simion a revenit cu data pentru protestele anti-guvernamentale, pe fondul sărăcirii populației României. 

02 sept. 2022, 21:54
Proteste masive în România. George Simion: „Pe 2 octombrie, toți românii în stradă!”

Liderul AUR a chemat toți românii în stradă.

„Pe 2 octombrie, toți românii în stradă! Altă soluție nu există! 

Alegeri anticipate, ACUM!”, a notat George Simion pe pagina sa de Facebook, vineri, 2 septembrie.

Înainte de alegerile parlamentare din 2020, AUR nu exista în majoritatea sondajelor. În altele, era cotat cu 2%. În cele din urmă, a primit 10% din totalul voturilor exprimate, iar în diaspora s-a impus categoric, devansând USR. Pentru următoarea rundă de alegeri, George Simion se așteaptă la 40-50%, potrivit declarațiilor din această săptămână făcute de liderul AUR, la România TV.

 

George Simion: „Nu dorim o politizare a acestor proteste!”

 

Inițial, George Simion a anunțat protestele la România TV.

„Cum e lăsat liber Virgil Popescu, lăsat să-și bată joc de soarta României prin înstrăinarea TermoMintia, cu îndatorarea țării prin această compensare, prin favorizarea unor companii necunoscute din energie, ne face să acționăm. Mâine e prima zi de sesiune extraordinară, am anunțat o conferință de presă, pregătim românii pentru proteste, pentru că am văzut că suntem singura forță care poate scoate oamenii în stradă.

La sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, vor fi proteste în București și-n restul țării.

Îndemnăm românii să iasă în stradă. Altfel, Virgil Popescu îi va duce în faliment pe români, vor fi nevoiți să-și vândă apartamentele.

Nu ne dorim o politizare a acestor proteste, invităm și celelalte sindicate, patronate, alte formațiuni de opoziție, pentru a avea o poziție comună, pentru a face o coaliție anti-PSD-PNL”, a declarat George Simion, pentru România TV, miercuri seara.