Scandal național pe banii de pensii! De ce au fost, de fapt, înghețate pensiile: ”Banii, duși în fondul de rezervă pentru ca Premierul să cumpere voturile PNL – EXCLUSIV

Scandal național pe pensiile românilor. După ce guvernul a înghețat pensiile invocând deficitul uriaș acum premierul Cițu anunța că s-au încasat mai mulţi bani la buget din contribuţii iar gaura s-a diminuat.

07 aug. 2021, 20:35
Scandal național pe banii de pensii! De ce au fost, de fapt, înghețate pensiile: ”Banii, duși în fondul de rezervă pentru ca Premierul să cumpere voturile PNL – EXCLUSIV

Scandal național pe banii de pensii! Deficitul mare este pretextul pentru care în noua lege vor fi modificări importante la stagiul de cotizare, vârsta de pensionare și formula de calcul.

Scandal național pe banii de pensii!

E scandal național pe bugetul asigurărilor sociale din care Guvernul plătește pensiile românilor. Premierul Cîțu a înghețat la începutul acestui an pensiile, spunând că există o gaură în acest buget al asigurărilor sociale, un deficit de 16,7 miliarde de lei la bugetul pensiilor, care trebuie acoperit din bugetul de stat.

Premierul Cîțu vine acum și spune că s-au încasat mai mulți bani la buget din contribuții, iar această gaură s-a diminuat. Acest deficit de la bugetul asigurărilor sociale reprezenta motivul pentru care guvernanții au ales și să schimbe legea pensiilor la care se lucrează chiar în aceste momente, la Ministerul Muncii și ar fi gata în 2022. Se pare că acesta e motivul pentru care s-a ales ca stagiul de cotizare să nu mai fie fix, ci să fie calculat după o formulă statistică, în funcție de fiecare domeniu de activitate în parte.

A fost și motivul pentru care vor guvernanții să crească vârsta de pensionare voluntară până la 70 de ani, pentru toate categoriile de români care își doresc acest lucru, dar și motivul pentru care s-a schimbat formula de calcul.

În noua lege a pensiilor, formula de calcul va fi total diferită și se va baza pe produsul dintre numărul de puncte acumulate de viitorul beneficiar de pensie și un indicator de pensii, adică un mecanism fix și sustenabil care să asigure predictibilitate pe termen lung la acest buget al pensiilor.

”Totul e doar o minciună și o nepăsare. Acei bani au fost luați de la pensionari și duși în Fondul de rezervă al Guvernului, să fie la dispoziția lui Florin Cîțu, pentru campania internă din PNL. Au fost puși la îndemâna lui Cîțu să cumpere voturi de la PNL”, a explicat Marius Budăi, fostl ministru PSD al Muncii, pentru România TV.

Citește și: Florin Cîţu le face noi promisiuni românilor: „Vom putea să plătim şi pensii mai mari şi salarii mai mari!” Când va fi posibilă schimbarea