Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca. Zbor anulat, oamenii au fost nevoiți să doarmă ore întregi pe jos: „Am rămas cu cazări pierdute, cu banii de bilete pierdute și concediu ratat”

Problemele cu anularea zborurilor devin din ce în ce mai frecvente. Tot mai mulți români se plâng de faptul că și-au ratat concediile din cauza companiilor aeriene.

06 sept. 2022, 10:05
Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca. Zbor anulat, oamenii au fost nevoiți să doarmă ore întregi pe jos: „Am rămas cu cazări pierdute, cu banii de bilete pierdute și concediu ratat”

Scandal pe aeroportul din Cluj Napoca! Haosul a început după ce o cursă spre Bari a fost anulată, iar turiștii au fost ținuți ore întregi în avion. Sătui să aștepte, oamenii s-au enervat și a fost nevoie să intervină poliția acolo ca să calmeze spiritele.

Zeci de persoane au așteptat ore întregi în aeroportul din Cluj-Napoca, după ce cursa spre Bari le-a fost anulată. Sătui să aștepte, oamenii au făcut un scandal de nedescris și a fost nevoie de intervenția oamenilor legii.

După ce s-au urcat în avion, oamenii au fost nevoiți să aștepte ore întregi pe loc. Apoi, au fost debarcați și li s-a spus că vor urca într-un alt avion care să-i ducă spre Bari. Nu s-a mai întâmplat. Au dormit ore întregi în aeroport, pe jos, așteptând un nou zbor.

„S-a anulat primul zbor spre Bari de la 4 dimineața după ce au fost întârzieri succesive. Practic, noi am rămas cu cazări pierdute, cu banii de bilete pierdute și concediu ratat”, a povestit unul dintre călători.

Mulți pasageri erau și cu copii mici după ei și au fost extrem de revoltați de situația creată. „E posibil să stai aşa cu copii mici… de la ora 5:30 în aeroport! Nu-ți dă nici de mâncare, îți dă o apă și un corn”, a spus o pasageră.

Călătorii au spus că cel mai tare i-a deranjat că au fost uitați în aeroport. Nimeni nu i-a anunțat ce se întâmplă, au fost lăsați pur și simplu să aștepte, fără niciun fel de explicații. „Nu ne anunță nimeni, stăm ca proștii”, s-au plâns unii dintre ei.

Probleme cu zborurile și în București

Probleme au fost și pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti. În intervalul 25 – 31 august, au fost întârzieri mai mari de 30 de minute. Din totalul curselor analizate, mai mult de jumătate (390) au avut drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat, în ordine, la companiile aeriene Wizz Air (223 de zboruri), Blue Air (137 de zboruri), Ryan Air (123), Tarom (94 de zboruri).

De asemenea, în acelaşi interval de referinţă, au fost anulate 12 zboruri.

În intervalul 25 – 31 august 2022, pe AIHCB au fost operate 2409 zboruri, dintre care 2157 regulate.

Citește și Accident înfiorător în aeroport. A murit după ce părul i-a fost prins pe o bandă transportoare

Citește și MAE, atenţionare pentru turiştii din Portugalia şi Spania: Grevă de 3 zile în aeroporturi