Scandal pe averea soţilor Ceauşescu. Verdictul final al instanţei, chiar de ziua dictatorului

Valentin Ceauşescu aşteaptă verdictul instanţei în ceea ce priveşte averea familiei sale, chiar în ziua  în care dictatorul ar fi împlinit 98 de ani, informează România TV. Fiul cel mare al lui Nicolae Ceauşescu se luptă în instanţă pentru a recupera şi ultimul tablou al familiei, iar marţi se dă verdictul.

26 ian. 2016, 07:36
Scandal pe averea soţilor Ceauşescu. Verdictul final al instanţei, chiar de ziua dictatorului

După aproape 24 de ani de la Revoluţie, când Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 98 de ani, Valentin Ceauşescu a reuşit recuperarea aproape integrală a averii sale, a fratelui şi a părinţilor săi, Elena şi Nicolae Ceauşescu.

Ultima sa luptă în instanţă este pentru un tablou semnat de Gheorghe Petraşcu. Fiul cel mare al soţilor Ceauşescu a deschis un proces Parchetului General şi Muzeului Naţional de Artă al României.

El cere instanţei să oblige cele două instituţii să-i retrocedeze un tablou: Natură statică cu ulcică de aramă”, de Gheorghe Petraşcu.

Marţi, 26 ianuarie se va decide dacă muzeul îi va preda sau nu tabloul pentru care se luptă de ani buni.

Asta deşi după decesul ambilor fraţi, Zoia și Nicu, Valentin a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial, iar printre obiectele recuperate se numără şi 42 de picturi, dar şi gravuri, obiecte din porţelan şi din argint. Tablourile poartă semnătura unor pictori celebri şi sunt evaluate la sute de mii de euro.

Citeşte şi