Scandal pe buletinele cu cipuri: Nu vrem să fim transformaţi în zombi

Cărţile de identitate cu cip vor fi emise de la 1 aprilie! Noile buletine sunt cele mai controversate acte cu care au de-a face românii. Mulţi se tem că prin noile documente identitatea le-ar putea fi furată.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 07:12
Scandal pe buletinele cu cipuri: Nu vrem să fim transformaţi în zombi

Noile cărţi de identitate vor conţine toate elementele de securitate deja implementate, dar vor fi prevăzute şi cu un cip care va stoca datele scrise în format electronic. Introducerea cipului este extrem de controversată şi a stârnit deja proteste, mai ales în rândul credincioşilor. 

„Nu putem fi nişte zombi teleghidaţi care să fim comandaţi prin telecomandă”, susţin unii protestatari.

Sunt şi mulţi oameni care cred că acesta este un prim pas până la implantarea acestor CIP-uri în organismul uman.

Bucureştenii au ieşit în stradă încă din 2009 pentru a protesta faţă de introducerea buletinelor biometrice. Oamenii erau atunci supăraţi deoarece considerau că documentele conţin cifra diavolului, „666”.

Şi preoţii s-au arătat indignaţi de introducerea buletinelor cu cip.

„Nicidecum nu acceptam buletinele cu cipuri! Niciun fel de cip! Noi suntem un popor liber, un popor crestin, ortodox. Cel ce are credinţă rămâne cu Hristos”, a declarat  Parintele Ioan de la Rarău.

Oamenii se tem că documentele lor ar putea falsificate sau că ar putea fi urmăriţi în timp real. Autorităţile dau însă asigurări că imaginea facială şi amprentele digitale securizează 100% actele, iar cip-ul nu emite semnale, aşa că nu se pune problema că cineva să poată fi urmărit doar pentru că poartă în buzunar buletinul.