Încă un SCANDAL Bendeac – Antena 1: Ni s-a INTERZIS să vorbim despre anumite persoane

Show-ul iComedy a fost scos din grila postului Antena 1, din cauza unor neînţelegeri între Mihai Bendeac şi conducerea televiziunii, iar scandalul tinde să ia proporţii tot mai mari.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 11:18
Încă un SCANDAL Bendeac – Antena 1: Ni s-a INTERZIS să vorbim despre anumite persoane

Mihai Bendeac a făcut, marţi, o serie de dezvăluiri despre motivele pentru care show-ul iComedy a fost scos din grila Antenei 1.

„Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu. Am considerat ca, fiind un show ce parodiaza media si societatea romaneasca, acest subiect este unul de actualitate si cu o mare notorietate”, a scris Bendeac pe Facebook, subliniind că lui şi colegilor săi li s-a comunicat răspicat faptul că „parodiile realizate nu trebuie să conţină nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucrează acolo”.

Mai mult, Bendeac a primit ordine specifice în legătură cu numele unor persoane care nu pot apărea pe post.

Show-ul iComedy se baza şi pe preluarea ideilor trimise de fani pe Facebook sau Youtube, iar pentru ultima ediţie aceştia au cerut ca Radu Banciu să fie provocat să vină în platou. Cum Banciu este, însă, într-un conflict deschis şi care durează de multă vreme cu Mircea Badea, care realizează o emisiune pamflet la Antena 3, ideea nu a fost avizată de mai marii postului.

„In editia din aceasta saptamana a show-ului, observand ca 80% dintre fanii care ne scriau pe Facebook (in mare parte, copii si adolescenti) isi doreau sa-l provocam pe realizatorul tv Radu Banciu sa vina in platoul nostru, am dat curs acestei idei. De ce am facut asta? Pentru ca acei copii habar n-au politica. Si nici noi nu facem politica. E doar un personaj al show-ului nostru, ca toate celelalte. Si nu. Nu aveam de gand sa discutam cu el despre conflictele in care este implicat. Ni s-a interzis in mod intempestiv acest lucru”, punctează Bendeac în comunicatul său.

Actorul precizează că, din cauza unor probleme de sănătate apărute în weekend, pe fondul oboselii acumulate, de luni a intrat în concediu medical, zi în care a început să fie atacat de Mircea Badea pe diferite canale.

„Incepand de luni, sunt atacat de catre domnul Badea atat pe Facebook, cat si in emisiunea „In gura Presei” sau la radio Zu, mi s-a comunicat faptul ca datorez deja aproximativ 60 de mii de euro, am fost somat sa ma prezint in aceasta seara, la ora 19.00, la o contraexpertiza medicala pentru a se stabili daca intr-adevar ma simt rau sau doar ma prefac si, normal, mi se atrage atentia ca am un contract si se pot intampla lucruri nefericite”, arată Mihai Bendeac.

CITEŞTE ŞI: Faţa neştiută a lui Mihai Bendeac. Cum arăta actorul când era în şcoala primară

Actorul explică pe Facebook şi că a cerut postului Antena 1 să semneze un contract public în care toate condiţiile postului în raport cu realizatorii iComedy să fie clar asumate şi stipulate „pentru a nu stirbi, in mod nedrept, imaginea emisiei”.

„De ce? In primul rand deoarece publicul poate interpreta omisiunea unor anumite persoane/personalitati/structuri media din contentul unui show de satira sociala, drept partizanat sau, mai grav, manipulare. Lucruri care, in mod evident, ar aduce grave atingeri imaginii si notorietatii artistilor implicati”, explică Mihai Bendeac.

„Sunt un artist care castiga MULTI bani pentru emisiunile pe care le realizeaza. Vreau sa intelegeti ca libertatea, demnitatea si orgoliul profesional ma fac indeajuns de nebun incat sa nu „stau in banca mea”, sa-mi iau banul si sa plec acasa. (…) Cu riscul de a fi ridiculizat din nou de catre realizatorii de pamflete, chiar cred in cinste si omenie (…) Foarte probabil ca, dupa acest comunicat extrem de direct si de onest, se va dezlantui iadul. E posibil sa fiu acuzat ca aduc probleme de imagine trustului si sa fiu dat in judecata pentru a plati daune de milioane de euro. Nu in ultima instanta, fac apel la postul de televiziune Antena 1 sa decida in mod public daca isi doresc acest show sau nu si, daca da, in ce conditii”, încheie Mihai Bendeac.