Scandal şi focuri de armă la Braşov. Un tânăr de 27 de ani a fost împuşcat de pădurari VIDEO

Un bărbat din localitatea Zizin a fost împuşcat de un pădurar, pentru că era suspect de furt. Incidentul a avut loc chiar în timpul unei acţiuni a pădurarilor pentru prevenirea şi combaterea furturilor de lemne. Tănărul împuşcat spune, însă, că era la izvor pentru a lua apă pentru animale. Declaraţia lui este susţinută de vecini.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 06:40
Scandal şi focuri de armă la Braşov. Un tânăr de 27 de ani a fost împuşcat de pădurari VIDEO

Incidentul s-a petrecut la balastiera din localitatea Zizin. Mai mulţi localnici au fost prinşi de poliţişti şi pădurari în timp ce furau cetină de brad. Unul dintre pădurari a folosit arma din dotare.

În timpul acţiunii au fost depistate 10 persoane care sustrăgeau 700 de kg de cetina de brad. S-a procedat la somaţia lor, nu s-au suspus, au incercat să fugă, au aruncat cu pietre înstre pădurari şi colegii mei, ca urmare unul dintre pădurari a executat foc cu pistolul din dotare”, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Bărbatul împuşcat are 27 de ani. El susţine că nu era la furat, ci la izvor să ia apă cu găleţile.

Am fost după apă. Au tras în mine, pădurarii! Nu au zis nimic. Au început să zbiere şi m-am trezit împuşcat. Nu au zis, stai că trag„, a spus bărbatul împuşcat.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi mai multe echipaje ale Poliţiei.

„Starea pacientului în momentul în care am ajuns acolo era stabilă. Prezintă patru plăgi împuşcate. Două în braţ, una în axilă şi una torace posterior”, a declarat Alina Ciuciulin, medic.

A fost nevoie şi de intervenţia jandarmilor pentru a-i linişti pe vecinii supăraţi pe pădurari. Procurorii cercetează acum împrejurările în care a avut loc incidentul.