SCANDAL: UEFA s-a sesizat după un salut NAZIST la un meci al României

UEFA a deschis o anchetă în cazul atacantului belgian Omar Rahou, care a celebrat cu un gest controversat golul marcat în meciul cu România de la Campionatul European de futsal, întâlnire ce a avut loc marţi, la Antwerp.

31 ian. 2014, 15:29
SCANDAL: UEFA s-a sesizat după un salut NAZIST la un meci al României

„UEFA se va ocupa de acest caz”, a declarat Stefan van Lock, purtătorul de cuvânt al federaţiei belgiene de fotbal, confirmând o informaţie din publicaţia Sudpresse.

Omar Rahou, 21 de ani, a marcat singurul gol al Belgiei în meciul cu România, scor 1-6, şi a celebrat reuşita cu un gest cunoscut sub numele de „quenelle”.

„Vom discuta cu jucătorii. Vom încerca să determinăm în ce măsură a făcut acest gest voluntar, în cunoştinţă de cauză”, a declarat purtărul de cuvânt.

Primul sportiv care a făcut acest gest este fotbalistul francez Nicolas Anelka. Acesta riscă o sancţiune din partea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, înregistrată de West Bromwich Albion la 28 decembrie, în faţa echipei West Ham United, în campionatul Angliei.

Anelka, autorul unei duble în meciul de la Londra, a făcut acest gest creat de un umorist-polemist, Dieudonne. Gestul este reprezentat de un braţ îndreptat în jos şi celălalt înspre umărul opus, peste piept, şi pentru unele persoane este un salut antisemit sau rasist, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere.

Atacantul a afirmat după meci, pe contul său de Twitter, în limbile engleză şi franceză, că a dorit doar să facă o dedicaţie specială prietenului său Dieudonne.