Scandal uriaş după Mondialele de gimnastică. O sportivă italiană e acuzată de rasism

Oficialii italieni s-au văzut puşi într-o ipostază jenantă după Campionatul Mondial de gimnastică, de la Antwerp, după ce gimnasta Carlotta Ferlito a făcut o remarcă rasistă la adresa campioanei de culoare, din Statele Unite, Simone Biles.

14 oct. 2013, 14:19
Scandal uriaş după Mondialele de gimnastică. O sportivă italiană e acuzată de rasism

Întrebată ce crede despre succesul de la sol al americancei Simone Biles, gimnasta italiană Carlotta Ferlito a dat un răspuns uluitor: „I-am spus colegei mele, Vanny Ferrari, că data viitoare ar trebui să ne vopsim şi noi pielea neagră ca să putem câştiga„.

Sportiva din Peninsulă nu s-a putut abţine de la aceste comentarii, după ce a văzut că a ocupat doar locul 5 la sol. Pe 3 s-a aflat românca Larisa Iordache, iar cea care a dominat proba a fost reprezentanta Statelor Unite. Ulterior, italianca şi-a cerut scuze pe Twitter pentru gluma făcută. Oficialii americani s-au arătat dezamăgiţi de remarcile rasiste ale gimnastei din Italia şi au spus că rasismul nu are ce căuta în gimnastică.

Simone Biles, de 16 ani, din Statele Unite, a făcut istorie la campionatul mondial de gimnastică, unde a devenit prima gimnastă de culoare care a luat aurul.