Scandal uriaș în Rusia! Propagandist rus, concediat după ce a lăudat rachetele HIMARS, sistemele trimise de americani în Ucraina

Prezentatorul talk-show-ului "Timpul va arăta", difuzat în Rusia, Artem Sheynin, un propagandist pro război al Kremlinului a fost concediat după ce a recunoscut puterea sistemelor de rachetă HIMARS și forța armatei ucrainene.

20 dec. 2022, 17:22
Scandal uriaș în Rusia! Propagandist rus, concediat după ce a lăudat rachetele HIMARS, sistemele trimise de americani în Ucraina

Scandal uriaș în Rusia! Prezentatorul TV, Artem Sheynin, un propagandist pro război al Kremlinului a fost concediat de la postul rus de televiziune, după ce a spus că armata ucraineană a fost subestimată de Putin și este mult mai pregătită decât se așteptau rușii.

De asemenea, prezentatorul talk-show-ului „Time Will Show” a lăudat rachetele HIMARS în timpul unei discuții cu vicepreședintele Dumei Ruse, Piotr Tolstoi.

Mai mult, el a spus că batjocura propagandei ruse la adresa Ucrainei este o ”glumă crudă” a Federației Ruse, a cărei armată a fost desființată în ultimele 10 luni pe frontul din Ucraina.

Citiți și: VIDEO Ruşii atacă în forţă Ucraina: nouă drone kamikaze au fost doborâte deasupra Kievului

„Am glumit multă vreme despre armata ucraineană, dar acum nu mai e timp de glume. Am glumit despre armele americane, dar după cum știm rachetele HIMARS sunt destul de precise, ne demontează depozitele noastre de arme”, a spus prezentatorul rus.

După emisiune, au apărut zvonuri cum că Sheynin ar fi fost concediat de la Channel One, însă el a ținut să clarifice situația și a spus că toate aceste bârfe fac parte din războiul informațional declanșat împotriva Rusiei, potrivit news.russia.com

SUA continuă să sponsorizeze războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a primit numeroase sisteme de artilerie HIMARS.

Sistemele HIMARS, efect devastator asupra armatei lui Putin

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), sistemele de rachete HIMARS au un efect devastator pentru viitoarele ofensive ruse și provoacă daune considerabile în rândul rușilor.

Barajul ucrainean Nova Kakhovka, aflat sub controlul rușilor, din regiunea Herson, a fost avariat în noiembrie, în urma bombardamentelor forțelor ucrainene, a transmis presa rusă, care a citat serviciile de urgență, potrivit Reuters.

O rachetă lansată de un sistem american de rachete HIMARS a lovit în zona de închidere a barajului și a provocat avarii, a transmis agenția de știri de stat rusă Tass.

De asemenea, potrivit generalului american Mark Milley, şeful Statului Major american, Ucraina a lovit peste 400 de ținte rusești cu sistemele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova a spus însă că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citiți și: Alertă la graniţă după anunţul privind atacarea Moldovei de către Rusia. Bogdan Aurescu. „Nu estimăm astfel de riscuri. Rusia se află în defensivă”