Scandal uriaş în şedinţa CL Sector 1 la subiectul preluării Rapidului. „Nu putem tolera parodierea democraţiei!”

Scandal de proporţii în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1 din Bucureşti, miercuri, când s-a ajuns la discuţia despre preluarea Rapidului de autorităţile locale. Consilierii USR şi PNL au părăsit sala în semn de protest.

26 iul. 2017, 14:41
Scandal uriaş în şedinţa CL Sector 1 la subiectul preluării Rapidului. „Nu putem tolera parodierea democraţiei!”

USR şi PNL acuză faptul că PSD a considerat trecut proiectul pe motiv că era nevoie de majoritate simplă, în timp ce opoziţia susţinea că e nevoie de majoritate calificată (două treimi). La vot, propunerea primarului a trecut cu 14 la 13.

Fanii din GIULEŞTI nu vor susţinerea PSD. „Vrem RAPIDUL înapoi, dar n-o să ne mânjim şi noi!”

Clotilde Armand, consilier local USR, a dat detalii pentru ProSport.

„Am părăsit sala. Noi am cerut mereu să avem o viziune transparentă, să ştim ce se vrea. Ei nu spun nici ce, nici cum, nici nimic! Noi vrem să vedem care este proiectul, care este viziunea, cu cine, planul de afaceri. (…) Ştiţi care e problema? Noi nu suntem pentru o parodie de democraţie! Nu suntem în consiliu doar ca să spunem OK pentru lucruri unde nu înţelegem ce se vrea, nu ştim ce se face, n-avem viziune. (…) Am propus să ne vedem de urgenţă luni, pentru a soluţiona celelalte chestiuni aflate pe ordinea de zi. În ceea ce priveşte Rapidul, am înţeles că primarul intenţionează să ne invite, probabil vineri, la o discuţie, să ne explice aplicat. Tot am câştigat ceva”, a spus Clotilde Armand.

„Ei spun că a trecut, pentru că aveau nevoie de majoritate necalificată. Ne-am certat pe chestiuni juridice. Dar asta e o chestiune de formă, pe mine mă interesează fondul. Azi s-a votat un principiu. Atunci când se va vota pentru bani, vor avea nevoie de voturile noastre, nu vor mai putea trece nimic”, a mai spus Clotilde Armand.