Scandal uriaş în tenis. România riscă să nu mai poată organiza niciun turneu ITF

Situaţia din tenisul românesc, acolo unde preşedintele federaţiei, George Cosac, este tot mai contestat, riscă să degenereze. ITF, federaţia internaţională, a declanşat o anchetă, iar lucrurile se pare că sunt destul de grave.

04 mai 2023, 13:17
Scandal uriaş în tenis. România riscă să nu mai poată organiza niciun turneu ITF
Scandal uriaş în tenis. România riscă să nu mai poată organiza niciun turneu ITF

Scandal uriaş în tenis. Aflat de ani buni în fruntea FR Tenis, George Cosac este acuzat că nu a fost până acum președinte plin, ci doar unul interimar, dar şi că nu a reușit să organizeze alegeri democratice.

„A fost o rușine pentru tenisul românesc! O rușine! De a fi ales de către oameni de serviciu de la clubul Voinicelul, pe care îl patronează domnul Marcu și de 30 de angajați ai clubului domnului Pescariu”, sunt acuzaţiile aduse de vicepreședintele FRT, Răzvan Itu, demis din funcția de manager general al federației, conform sportm.ro.

Scandalurile au privat FRT de sume importante de la bugetul de stat, blocate de Ministerul Sportului, şi au ajuns și la urechile șefilor forurilor internaționale de profil. George Cosac a confirmat aceste informații, dezvăluind că David Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis, a preferat să vadă meciul de Fed Cup dintre România și Slovenia, în dauna celui dintre compatrioatele sale, americancele Jessica Pegula și Coco Gauff, contra Austriei. „Am avut o discuție cu președintele ITF care nu s-a ferit să mă întrebe ce se întâmplă și care este miza războiului juridic de la Federația Română de Tenis”, a spus George Cosac.

Citeşte şi: Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA

ITF investighează situația neclară de la Federația Română de Tenis, iar România riscă să fie penalizată, mai precis i s-ar putea refuza toate turneele ITF programate! În plus, România riscă să nu mai poată organiza nici măcar partidele de „Billie Jean King Cup” şi cele de Cupa Davis!

Între timp, Consiliul Director al FRT a anulat turneul ITF 30+ de la Piatra Neamț, care trebuia organizat în perioada 16-20 august de către clubul local „Orhideea”.

Deși era în calendarul ITF, șefii din federație au anulat fără nicio explicație acestă competiție și fără ca măcar să informeze forul european sau pe organizator. „Decizia a fost luată pentru că mi-am arătat public susținerea pentru un alt candidat la FRT, fapt ce l-a deranjat pe domnul Cosac”, a declarat Marius Costel Caia. În schimb, fundaşia lui Ion Ţiric, care îl susţine pe George Cosac, a anuțat intenția de a organzia șase turnee ITF în România.