Scandal uriaş în Turul Franţei. Un ciclist a fost arestat pentru dopaj

Ciclistul francez al echipei Cofidis Remy Di Gregorio a fost arestat, marţi, pentru o prezumtivă afacere de dopaj, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul unde era cazat sportivul în ziua de pauză din Turul Franţei.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 13:36
Scandal uriaş în Turul Franţei. Un ciclist a fost arestat pentru dopaj

Ziua de odihnă din Turul Franţei, prevăzută pentru marţi, nu a fost deloc liniştită pentru caravană. Remy Di Gregorio, un ciclist de la echipa Cofidis, a fost arestat în urma unei operaţiuni conjugate a poliţiei, jandarmeriei şi Oficiului central de sănătate publică. Judecătorul Annaick Le Goff, de la Parchetul din Marsilia, a evocat în acest caz „prezumţia de dopaj”.

Acest dosar a fost deschis anul trecut, când Di Gregorio era la formaţia Astana. Pe când rula la echipa kazahă, Di Gregorio a câştigat o etapă în cursa Paris-Nisa şi a ocupat locul 39 în Turul Franţei. Remy Di Gregorio, în vârstă de 26 de ani, este audiat în acest moment la Marsilia, în timp ce alte două persoane au fost plasate în arest preventiv în acest caz.

Sportivul francez, care a plecat de la Astana în 2011, a fost reţinut în urma unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu prezumtivii furnizori ai reţelei de dopaj.

Este pentru a doua oară în ultimii cinci ani când echipa Cofidis este implicată într-un scandal de dopaj. În 2007, Cristian Moreni a fost depistat pozitiv cu testosteron în etapa a 11-a a Turului, disputată între Marsilia şi Montpellier.