Moartea suspectă a colonelului care a ridicat autorizația stației GPL din Crevedia. A decedat în urma unui accident în poligon

Bogdan Georgian Puşcoi, fost șef la ISU Dâmbovița și persoana responsabilă de ridicarea autorizației pentru stația GPL din Crevedia în 2020, a pierit într-un accident de circulație inexplicabil, produs chiar pe un teren de antrenament pentru motociclete din comuna Ulmi.

03 sept. 2023, 13:30
Moartea suspectă a colonelului care a ridicat autorizația stației GPL din Crevedia. A decedat în urma unui accident în poligon
Moartea suspectă a colonelului care a ridicat autorizația stației GPL din Crevedia. A decedat în urma unui accident în poligon

Poliția a demarat o investigație privind decesul suspect al lui Bogdan Georgian Pușcoi, care a avut loc sâmbătă într-un oraș din Dâmbovița. Acesta era fostul șef al Serviciului de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab” din județul Dâmbovița și a fost responsabil pentru revocarea autorizației de funcționare a stației de GPL din Crevedia, unde săptămâna trecută au avut loc cele două explozii devastatoare.

Citește și: Raed Arafat aruncă bomba în cazul exploziilor de la Crevedia. Cine sunt vinovații: „ A fost o insistenţă mare”

Bogdan Georgian Pușcoi, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut viața în timpul unei sesiuni în poligonul de la Ulmi, folosit de către elevi și instructori de la școala de conducători auto pentru categoria A, care se concentrează pe motociclete. Instructorul său a suferit răni grave în urma impactului motocicletei cu un zid.

„Din primele date, se pare că un bărbat de 50 de ani, care s-ar fi deplasat pe motocicletă alături de un alt bărbat de 60 de ani, s-ar fi izbit de zidul unui gard. Din nefericire, s-a constatat decesul bărbatului de 50 de ani, celeilalte persoane fiindu-i acordate îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia judeţeană Dâmboviţa.

Poliția a inițiat o anchetă cu scopul de a clarifica în mod detaliat circumstanțele în care fostul pompier și-a pierdut viața.

Bogdan Georgian Pușcoi, care a fost anterior șeful Serviciului de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab” din județul Dâmbovița, s-a pensionat în luna februarie 2021. Apropiații săi au comunicat că el este persoana responsabilă pentru acordarea autorizației companiei care operează stația de GPL din Crevedia, locul în care au avut loc exploziile săptămâna trecută.

„El este cel care le-a ridicat autorizația celor de la Crevedia. Datorită lui pompierii sunt acoperiți în acte acum. El a făcut documentele ca la carte”, a spus soția fostului pompier, potrivit sursei citate.

În urma unui control făcut în 2020 la societatea care se ocupa cu distribuţia de GPL de la Crevedia a fost retrasă autorizaţia de securitate la incendiu, întrucât nu se mai respectau măsurile de siguranţă. Au urmat apoi amenzi în valoare de 50.000 de lei. Mai multe instituţii au fost anunţate de această situaţie.

„Martorul-cheie din dosarul Crevedia, BOGDAN GEORGIAN PUȘCOI a murit! Martorul-cheie din dosarul exploziei de la Crevedia, omul care a retras autorizaţia de funcţionare a staţiei GPL administrată de societatea Flagras a familiei primarului Doldurea de la Caracal, a murit, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier stupid. Colonelul în rezervă era martor în dosarul deschis de DNA în cazul tragediei de la Crevedia. Colonelul în rezervă Bogdan Georgian Puşcoi, fost şef al serviciului Prevenire din cadrul IGSU Basarab I Dâmboviţa, făcea primele ore ale şcolii de şoferi pentru a-şi lua permis de conducere categoria A pentru motociclete. El se afla într-un poligon alături de un instructor, într-un poligon auto privat, autorizat, situat în comuna Ulmi. La un moment dat, fostul angajat al IGSU Dâmboviţa, a pierdut controlul motocicletei pe care se afla împreună cu instructorul şi s-a izbit de un zid. Instructorul a fost grav rănit, dar colonelul a murit pe loc”, scris pe pagina sa de Facebook Adrian Gozi.

Citește și: Primarii din Crevedia și Caracal, excluși din PSD la cererea lui Ciolacu