Scandalos. Ucigaşilor lui Marian Cozma le-au fost reduse pedepsele

Curtea de Apel din Gyor a decis, vineri, reducerea pedepselor ucigaşilor handbalistului Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare, informează agenţia MTI. Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care iniţial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, pedepsa i-a fost redusă la opt ani de închisoare.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 11:10
Scandalos. Ucigaşilor lui Marian Cozma le-au fost reduse pedepsele

În 23 iunie 2011, Tribunalul din Veszprem a decis condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka. Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte.

Lovitură de teatru însă la recursul judecat vineri de Curtea de Apel din Gyor. Magistraţii Curtea de Apel din Gyor au decis reducerea pedepselor pentru Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare.

Pe 23 iunie 2011, instanţa a dictat sentinţele şi pentru ceilalţi patru inculpaţi în acest proces. Astfel, Pal Gabor a fost condamnat la 5 ani de închisoare (procuratura ceruse 8 ani), în timp ce Bihari Csaba la 4 ani (procuratura ceruse 8 ani), pentru complicitate la omor. Pentru aceeaşi încadrare, Antalik Laszlo a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare (procuratura ceruse 7), în timp ce fosta concubină a lui Sandor, cea care conducea maşina în momentul arestării la Graz, a primit 4 ani de închisoare (procuratura ceruse 7 ani).

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.