Scandalos! Ce prețuri uriașe sunt la Pescăria lui Matei din Agigea! O ciorbă de perișoare e 30 de lei, iar o portie de icre de știucă de 60 de grame costă 80 de lei. Imagini dureroase din meniu

Prețurile au luat-o razna pe litoralul românesc. Românii sunt nevoiți să scoată din buzunar sume colosale de bani doar pe mâncare și o zi de stat la plajă.

12 iun. 2022, 12:49

Într-un articol anterior vă povesteam despre cât de mult au crescut prețurile pentru închirierea de șezlonguri, iar acum vă aducem la cunoștință un alt aspect important de știut de către cei care urmează să plece la mare: prețurile de la restaurante.

Dacă până odinioară mersul la mare era un un obicei întâlnit în orice familie, acum a devenit un lux și nu e pentru toate buzunarele. Nu oricine își mai poate permite în momentul de față un concediu de câteva zile pe una dintre stațiunile litoralului românesc, având în vedere cât de mult s-a scumpit totul.

Ce prețuri au preparatele pescărești de pe litoralul românesc

Să luăm, spre exemplu, Pescăria lui Matei din Agigea. Aflată chiar la malul mării, într-o atmosferă plăcută și relaxantă, mulți turiști se opresc acolo pentru o gustare. Surpriză, însă. Prețurile nu mai sunt ca pe vremuri, ci au crescut în mod dramatic. Să începem cu ciorba, primul fel de mâncare. O ciorbă de pește a la Matei din meniu costă 27 de lei, o ciorbă de perișoare de pește 29 de lei, iar o ciorbă de pui a la grec 25 de lei.

Dacă ne uităm mai jos pe meniu ajungem la hamsii. O porție de hamsie prăjită de 250 de grame costă 32 de lei. Guvizii prăjiți sunt 42 de lei sau 53 de lei, în funcție de mărimea porției, zarganul e 46 de lei, hanusul prăjit costă 51, respectiv 64 de lei, tot în funcție de mărimea porției.

Un preparat care îți atrage atenția din prima sunt icrele de știucă. Dacă vrei o porție de 60 de grame ar trebui să fii pregătit să lași 80 de lei.

O variantă mai accesibilă sunt platourile cu delicatese și produse pescărești, care sunt pentru două – trei persoane, la 158 de lei, sau pentru patru – cinci persoane, 310 lei.

Nu e singura pescărie cu astfel de prețuri. În momentul de față, oriunde v-ați duce, la pescării din Vama Veche, 2 Mai, Mamaia, orice altă stațiune, pregătiți-vă să lăsați acolo o mare parte din salariu.

Citește și Cât costă o porţie de hamsii pe litoralul românesc în această vară. Preţurile au explodat la toate produsele şi serviciile