Scandalos! Cine e doctorița care i-a cerut șpagă unei paciente aflate pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată”

Un medic specialist în obstetrică-ginecologie, Roxana Al Momani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

01 dec. 2022, 08:57
Scandalos! Cine e doctorița care i-a cerut șpagă unei paciente aflate pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată”

Au ieșit la iveală informații absolut șocante despre acest caz. Doctorița i-a cerut bani unei paciente, chiar în timp ce se afla pe masa de operație. Deranjată că femeia nu avea banii de șpagă pregătiți, adică suma de o mie de lei, medicul i-a spus că, dacă anestezistei îi tremură mâna, se poate trezi paralizată.

Dr. Roxana Al Momani era medic primar de obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov atunci când a făcut acest lucru. După incidentul care a dus-o în fața unui scandal-monstru, ea a trecut la privat. Colaborează cu mai multe clinici particulare din București.

Medicul a fost condamnat, pe data de 8 iulie, de Curtea de Apel la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Mai mult, i s-a interzis dreptul de a-și exercita profesia timp de un an.

Dr. Roxana Al Momani a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o parte din banii pe care îi ceruse (1.000 de lei) unei paciente aflate chiar pe masa de operație. Pacienta era la a doua naștere, iar la prima îi mai dăduse o mie de lei doctoriței. În motivarea deciziei Curții de Apel București se regăsesc declarațiile pe care pacienta și concubinul acesteia le-au dat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pacienta, mărturii cutremurătoare: „Mi-a spus să nu ma surprindă dacă rămân paralizată”

„Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată. Doamna doctor m-a întrebat dacă am bani, i-am răspuns că nu, m-a întrebat apoi dacă am bani măcar pentru anestezist, i-am răspuns din nou că nu. Menționez că știam dintr-o discuție anterioară, de ce sumă de bani ar fi nevoie, era vorba de 1.000 de lei. L-am sunat pe prietenul meu, i-am spus despre ce este vorba, am dat telefonul pe difuzor, iar d-na doctor l-a întrebat dacă are bani și i-a spus că nu. Apoi, l-a întrebat dacă va avea bani măcar mâine. Acesta a spus că da.

Am fost dusă spre sala de operație, unde urma să fiu operată de cezariană, iar pe drum spre sală, în timp ce eram pe targă, d-na doctor m-a întrebat din nou de ce nu am banii, având o stare de nervozitate, supărare și iritare.

În momentul în care anestezistul (o doamnă) mi-a înfipt acul în coloana vertebrală pentru administrarea serului de anestezie, d-na doctor (Al Momani Roxana – n.r.) mi-a spus să nu mă surprindă dacă atunci când o să mă trezesc din anestezie o să constat că am rămas paralizată.

Menționez că d-na anestezist mi-a spus să mă calmez, ea însăși era calmă, mi-a spus că totul o să fie bine și m-a întrebat ce face copilul celălalt, încercând să îmi distragă gândul de la cele spuse de d-na doctor. Pot spune că aceasta era o femeie foarte de treabă.

Citește și Medic român, mesaj ferm pentru cei care încearcă să-i ofere „atenții”: „Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică”

A doua zi dimineața, a venit în vizită la mine prietenul nostru (…), eu am coborât la el și i-am spus ce discuție am avut cu d-na doctor cu o zi înainte. S-a întâmplat ca d-na doctor să ne vadă și l-a întrebat direct pe acest prieten dacă a adus banii, iar eu am intervenit spunându-i că era un amic, nu persoana cu care vorbise anterior. D-na doctor s-a îndepărtat spunând că trebuie să aducem banii.

Când am rămas singuri, eu l-am întrebat pe acest amic dacă putem face ceva. Precizez că m-am externat pe data de 18.08.2017, după ce și doctorul neonatolog și-a dat acordul în privința fetiței, iar în parcarea spitalului am așteptat-o pe d-na doctor de la ora 14:00, când spunea că o să vină, până la ora 16:30.

La acea oră, d-na doctor a primit cei 1.000 de lei, marcați, eu nu am aflat alte amănunte decât după aceea. Știu că sesizarea organelor de urmărire penală s-a făcut de către prietenul meu și amicul nostru”, a povestit pacienta.