Scandalos de scump! Cât costă o plăcintă şi un vin fiert la Târgul de Crăciun din Braşov 2023 VIDEO

Târgul de Crăciun de la Brașov și-a deschis porțile pentru români pe 30 noiembrie 2023. Localnicii, dar și cei din alte orașe, se pot bucura de atmosfera feerică într-un cadru cu totul special. Tot la acest eveniment pot să guste din preparatele de sezon. Cât costă vinul fiert sau ceaiul aici, față de București.

10 dec. 2023, 10:40

Târgul de Crăciun din Braşov 2023 şi-a aprins luminiţele şi îi aşteaptă pe turişti să se bucure de magia Sărbătorilor de iarnă. Preţurile sunt mai mici decât în Bucureşti, dar vorbim tot de „daună totală” dacă mergi cu familia în zona comercială.

Dincolo de produsele culinare, aici se vând chiar și jucării. La Târgul de Crăciun de la Brașov sunt organizate spectacole de colinde, concerte și acte activități culturale. Toate acestea justifică prețurile mai ridicate comparativ cu cele din alte orașe. Sunt însă mai mici decât în București.

 

Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Mii de oameni au luat cu asalt Piața Mare. Cu 100 de lei mănânci două sarmale (35 de lei), o clătită și bei o ciocolată caldă. Cât costă să te dai în roata panoramică – FOTO EXCLUSIV

Prețurile produselor comercializate la Târgul de Crăciun din Brașov sunt mai mici decât în alte locuri, cum ar fi Bucureștiul. De exemplu, un pahar de vin fiert costă 10 lei. E același preț ca la Târgul de Crăciun organizat la Craiova. La Sibiu, băutura este mai scumpă.

Cine vrea să se încălzească cu un pahar de ceai la Târgul de Crăciun de la Brașov nu are de scos din buzunare nimic în plus față de costul unui pahar de vin fiert. Limonada, tot în centrul vechi al orașului transilvănean, costă 15 lei.

Pentru cei care nu iubesc băuturile alcoolice, ceaiul sau limonada, producătorii au pus la dispoziție la Târgul de Crăciun de la Brașov 2023 și o altă băutură: suc de mere. Un pahar de suc de mere nu este mai scump decât un pahar de vin fiert sau ceai. Au același preț: 10 lei.

VIDEO Turist revoltat de prețurile „nesimţite” la Târgul de Crăciun din București: „Fiți atenți pe ce am dat 92 de lei. Mai bine mănânc mici la Obor”

Dacă mergeți la târgurile de Crăciun din București, trebuie să aveți ceva bani la dumneavoastră.

Pe ntru comparaţie, la West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Sectorul 6, preţurile sunt mai mari. Un tânăr intervievat de DC News, a spus că prețurile sunt cam mari: „Nu poți să îmi ceri 10 lei un păhărel de vin fiert. Dar asta e… merge. Ne descurcăm și noi cum putem”.

Acadelele și turta dulce sunt circa 15-20 lei per bucată.

Totuși, două bunici au spus că lor nu li se par așa mari prețurile: „Noi am luat vin fiert, cu scorțișoară, la 12 lei. Este ieftin. Este puțin dulce-acrișor. Este bun”.

Un alt tânăr a spus că lui i se par ridicate prețurile de la târg. „Prețurile sunt cam ridicate, dar asta este! N-ai ce să faci… Avem inflație”, a zis tânărul.

În cadrul Laminor Wonderland din Sectorul 3, găsești gogoși simple la 5 lei.  Târgurile de Crăciun au fost amplasate în Capitală odată cu începutul lunii decembrie.