SCANDALOS. Gândaci la Pediatrie în Focşani. Purtător de cuvânt Spitalul Judeţean: „E un lucru normal să fie capcane în spital”

O pacientă a postat, duminică, pe Facebook, o imagine cu gândaci în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani. Reprezentanții unității medicale spun că gândacii apar pentru că "pacienții țin mâncarea în sertare".

09 feb. 2020, 16:02
SCANDALOS. Gândaci la Pediatrie în Focşani. Purtător de cuvânt Spitalul Judeţean: „E un lucru normal să fie capcane în spital”

Pacienta a scris lângă fotografie că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.

„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! Am stat și eu cu un copil internată, țin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia.

Oficialii spitalului din Focșani s-au apărat şi au spus că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

Femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse”.

IMAGINI ŞOCANTE. Gândac filmat în farfuria unui bolnav de la Spitalul din Deva. Manager: „E posibil să fie adus de acasă!” VIDEO

Subiectul a fost discutat la Digi24 de Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, și de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților.

„Este o fotografie cu o capcană de gândaci, este un lucru normal ca aceste capcane să se afle în incinta spitalului pentru a preveni o eventuală invazie de insecte. Nu știu unde a fost fotografiată această capcană, dar și în spitalul nostru se folosesc astfel de capcane. Aceste capcane sunt schimbate o dată pe lună”, a spus Alina Cosma.

„Dumnezeule mare! Nu poți să spui altceva când auzi cum un purtător de cuvânt explică cu nonșalanță că acei gândaci sunt cumva o parte integrantă din orice spital. Este ha-lu-ci-nant! Această doamnă ar trebui demisă de pe planetă, să spui că acele capcane sunt un lucru normal. Dacă n-ar fi tragic, ar fi extraordinar de comic ce spune doamna. E absolut incalificabil. Nu putem vorbi de capcani de gândaci, nu ăsta este rolul spitalului. Rolul spitalului este să asigure asistență medicală și igienă impecabilă. Coabitați perfect cu gândacii și cu mizeria”, a izbucnit Emanuel Ungureanu.