Scandalos! Noaptea minţii la Spitalul Judeţean Vaslui! Pacienţi cu probleme medicale grave, confundaţi şi plimbaţi cu ambulanţa

Un caz frapant a avut loc la Spitalul Judetean de Urgenţã Vaslui după ce un bărbat în vârstă de 78 de ani, cu accident vascular cerebral, a fost scos pe poarta unităţii în toiul noptii şi plimbat cu salvarea pe dealurile judeţului, din cauza unei "greşeli umane". Autorităţile au deschis o achetă.

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 06:44

Spitalul Judeţean Vaslui a demarat o anchetă după ce doi pacienţi cu probleme medicale similare au fost confundaţi. Unul dintre bărbaţi a fost trimis, noaptea, cu Ambulanţa, la un centru rezidenţial din judeţ, în locul celuilalt. Doar când pacientul a ajuns la centru, personalul de acolo a semnalat confuzia, iar bărbatul preluat greşit de la spital a fost dus înapoi la unitatea medicală, potrivit vremeanoua.ro.

La Spitalul Judeţean Vaslui s-au internat, în aceeaşi zi, doi bărbaţi de vârste apropiate, ambii cu accident vascular cerebral şi cu sondă permanentă. Unul dintre ei locuieşte în Centrul Rezidenţial pentru persoane de vârsta a treia din localitatea Valea Siliştei. Acesta este conştient şi poate vorbi. Cel de-al doilea pacient este într-o stare mult mai gravă, este conştient, dar are probleme de vorbire.

Două infirmiere ale Spitalului de Urgenţe Vaslui mănâncă seminţe printre pacienţi. Unul dintre ei avea arsuri grave la picioare VIDEO 

Pacientul din Centrul Rezidenţial a fost transportat la spital pentru schimbarea sondei. După ce a fost îngrijit, personalul medical a solicitat Ambulanţa pentru a-l transporta la Centrul Rezidenţial.

„În jurul orei 1:00, sună o doamnã asistentă de la ambulanţă pe asistentul medical al centrului să-i spunã că are un pacient în spital, care tocmai ce a fost încărcat în salvare, pentru a fi adus înapoi la centru. (…) După câteva minute, mă sună infirmiera direct pe mine, să mă întrebe dacă am schimbat cumva pacientul, dacă am făcut vreo modificare, că nu a venit persoana pe care o aşteptau ei. (…) Mi-a spus că a încurcat pacienţii. Au recunoscut că a fost fãcută o greseală, dar să stăm liniştiti pentru că nu s-a întâmplat nimic grav şi că, în cel mai scurt timp, ne vor aduce pacientul. Dupã o oră am sunat la centru, să întreb ce se mai întâmplă. Pacientul nostru fusese adus tot de acelaşi echipaj de pe ambulanţă. Nu ştiu cum s-a putut comite o asemenea eroare pentru că pacientul pe care ei ni l-au adus prima dată nu vorbea, era aproape inconştient. Beneficiarul centrului nostru, care a fost dus la spital, este conştient, vorbeşte, a fost internat doar pentru a i se schimba o sondã urinară”, a declarat, pentru vremeanoua.ro, Ionel Turc, directorul Centrului Rezidential pentru persoane de vârsta a treia „Giulia” din Valea Silistei.

Un copil de patru luni, intoxicat cu nitriţi. Starea lui este foarte gravă 

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Vaslui au precizat că a fost preluat pacientul indicat de către personalul medical al spitalului.

Conducerea unităţii medicale a anunţat că a demarat o anchetă internă pentru a se stabili modul în care s-a produs eroarea, iar persoanele responsabile vor fi trase la răspundere. De asemenea, conducerea unităţii a precizat că ia în calcul folosirea de brăţări de identificare pentru pacienţii cu care nu se poate comunica.