SCANDALOS! O primărie din România a plătit SPOR DE XEROX. Motivul: funcţionarii au un stres în plus!

Curtea de Conturi a făcut verificări la Primăria Vladimir, din judeţul Gorj, şi a descoperit un adaos la salariu sub forma sporului de xerox.

22 mart. 2019, 15:52
SCANDALOS! O primărie din România a plătit SPOR DE XEROX. Motivul: funcţionarii au un stres în plus!

Banii au ajuns la un angajat care avea copiatorul în primire si nu este singurul spor ilegal pe care l-au încasat funcţionarii.  Aproape toţi angajaţii primeau deja spor de calculator, în cuantum de 15% din salariu. Un control al Curţii de Conturi a descoperit acolo şi sporul de xerox, inventat local pentru un salariat din primărie.

Percheziţii la Primăria Sectorului 5. Primarul Daniel Florea, chemat de acasă

„Am zis ca să îl trecem în decizie ca spor pentru că i-am dat xerox-ul în primire, ca să aibă ca şi xerox, dar nu a luat decât vreo trei luni de zile şi am dat dispoziţie şi i l-am tăiat. Xerox-ul îl folosim în fiecare zi toţi. La un proiect pe fonduri europene, cred că nu exagerez, dar sunt peste 20 de bibliorafturi pe care trebuie să le multiplici”, a spus Ion Ianăşi, primarul comunei Vladimir.

Auditorii de la Curtea de Conturi au mai descoperit alte trei bonusuri cu care se premiau toţi cei 17 angajaţi ai primăriei. Mulţi dintre ei îşi dublau în acest fel veniturile. În total, Curtea de Conturi a calculat, la Primăria Vladimir, cheltuieli ilegale de peste 300.000 de lei. Pe lângă sporul de xerox, unii angajaţi ai primăriei au beneficiat de spor de dificultate, dispozitiv sau spor de stabilitate.

Sporuri multe şi mari se încasează şi în alte primării din Gorj, unele care se plâng de altfel de bugetele mici. Juriştii Prefecturii le-au transmis să-şi ia adio de la bonusuri.