SCANDALOS. Poliţişitii de frontieră, complicii braconierilor VIDEO

Cinci angajaţi ai Gărzii de Coastă Constanţa au primit şpagă pentru a lăsa mai mulţi bărbaţi să pescuiască şi să fure combustibil din nave. Agenţii, dar şi 10 suspecţi de braconaj au fost reţinuţi de procurori.

22 mart. 2014, 06:23
SCANDALOS. Poliţişitii de frontieră, complicii braconierilor VIDEO

15 suspecţi, între care şi 5 poliţişti de frontieră, de la punctul Cernavodă, au ajuns la audieri în urma percheziţiilor. Un alt coleg de-al poliţiştilor este cercetat în libertate. Printre agenţii de frontieră se numără şi o femeie.

Anchetatorii spun că cei 6 poliţişti de frontieră ocroteau o reţea de contrabandişti care cumpăra la preţuri reduse produse petroliere de la echipajele navelor ce tranzitau Dunărea. Apoi interveneau poliţiştii. Ca să nu fie prinşi de alţi oameni ai legii cu motorină fără acte, agenţii le furnizau informaţii privind dispozitivul de patrulare al Poliţiei de Frontieră şi circulaţia navelor pe Dunăre. În schimb, primeau combustibil, peşte dar şi diverse sume de bani.

Citeşte şi Caraş-Severin: Vameşii, mână-n mână cu contrabandiştii. Cum îi ajută pe infractori

În urma descinderilor, anchetatorii au confiscat peste 30.000 lei şi 5.000 de euro şi au pus sub sechestru două tone de motorină, mai multe ambarcaţiuni şi motoare de bărci.

Prejudiciul cauzat bugetului statului depăşeşte 500.000 de lei.