Scandalos! Povestea medicului ginecolog fals, care profesează de 25 de ani într-un apartament din Bucureşti

Florica Trandafir, o doamnă care a terminat Facultatea de Medicină, însă fără a-și face rezidențiatul, și-a înființat, în anul 1994, propria policlinică, la parterul unui bloc din București. Mai mult, Ministerul Sănătății i-a dat aviz pentru cabinet de medicină generală, însă Florica Trandafir și-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie, scrie recorder.ro.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 13:03
Scandalos! Povestea medicului ginecolog fals, care profesează de 25 de ani într-un apartament din Bucureşti

Florica Trandafir își continuă activitatea, fără ca nimeni să o controleze: oferă consultații ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje și eliberează rețete fără parafă. Între timp, a găsit și o metodă de a păcăli autoritățile să-i acorde aviz pentru ginecologie, folosindu-se de un medic ginecolog care profesează la Iași și pe care l-a angajat doar pe hârtie, mai scrie recorder.ro.

Ștefania, o tânără de 21 de ani, a ajuns în cabinetul Floricăi Trandafir cu un nodul mamar și a fost asigurată că va scăpa de operație. Florica Trandafir a tratat-o cu siropuri, plasturi cu estrogen și aparate de fizioterapie, taxând-o cu peste 1.000 de euro. În loc să dispară, nodulul și-a dublat dimensiunea, iar Ștefania a ajuns, în cele din urmă, la un medic adevărat, care a operat-o.

Forumurile sunt pline de mărturii ale unor paciente care afirmă că s-au ales cu probleme grave de sănătate în urma tratamentelor aplicate de falsul ginecolog, unele dintre ele fiind postate încă de acum zece ani. În tot acest timp, autoritățile n-au luat nicio măsură, iar cei care au mers la Colegiul Medicilor să o reclame, au fost luați peste picior: „Ce, vrei să te joci de-a detectivul?”
Am confruntat-o chiar pe Florica Trandafir (66 de ani) cu propria impostură și n-a avut nimic de obiectat: a recunoscut că nu este ginecolog și că, la o adică, se gândea mai demult să închidă cabinetul. Însă în timp ce ea își recunoaște impostura, autoritățile spun că la clinica ei totul este în regulă. Cristina Pelin, directorul Direcției de Sănătate Publică București (DSP), a declarat că la cabinetul Med Trand, deținut de Florica Trandafir, există autorizație sanitară pentru servicii de ginecologie încă din anul 2000, aceasta fiind emisă în baza unui aviz dat de Colegiul Medicilor.

În fața acestei situații, Colegiul Medicilor spune că va demara o anchetă împreună cu DSP.

Reputația dubioasă a clinicii Med Trand se simte și din felul în care se promovează pe internet. Nicăieri nu este de găsit vreo fotografie cu Florica Trandafir, așa cum se poate găsi cu aproape orice medic specialist din România. Pe site-ul Med Trand nu există niciun nume de medic, dar sunt înșirate cinci specializări: ginecologie, stomatologie, medicină internă, medicină estetică, fizioterapie. La rubrica „Ginecologie”, sunt menționate mai multe afecțiuni care pot fi tratate în cabinetul Med Trand: tratamente de sterilitate pentru femei și bărbați, disfuncții sexuale, tratament fibrom, chisturi ovariene, extirpare polip, chiuretaj. Asta deși acolo nu există niciun medic ginecolog. De toate acestea se ocupă Florica Trandafir.