SCANDALOS! Prescripţii, achitări şi pedepse reduse în procesul clanului Corduneanu. Care au fost sentinţele iniţiale VIDEO

Judecătorii din Cluj au întors radical sentinţele iniţiale  în procesul clanului Corduneanu, astfel că unii dintre interlopi au scăpat de puşcărie, iar alţii au primit pedepe reduse semnificativ.

31 ian. 2020, 08:18
SCANDALOS! Prescripţii, achitări şi pedepse reduse în procesul clanului Corduneanu. Care au fost sentinţele iniţiale VIDEO

Costel Corduneanu, Constantin Bogdan pe noul nume oficial, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Instanţa dispus achitarea lui Constantin Bogdan (fost Corduneanu), pentru trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani, deoarece nu există probe că persoana a comis infracţiunea, iar, pentru şantaj a încetat procesul pentru că a intervenit amnistia sau prescripţia. Totuşi, judecătorii au menţinut pedepsele pentru instigare la acces fără drept la un sistem informatic, instigare la interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic şi instigare la transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, rezultând pedeapsa de trei ani de închisoare.

Lovitură pentru lumea interlopă. Liderul Clanului Cordunenilor, condus cu alai la închisoare VIDEO

Instanţa a încetat procesul penal în cazul lui Adrian Corduneanu, pentru prescripţia faptelor, în ce priveşte acuzaţiile de şantaj şi complicitate la înşelăciune. De asemenea, judecătorii au încetat procesul penal în ce îl priveşte pe Bogdan Tiuga (fost Corduneanu), zis „Bogdanel”, pentru şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, complicitate la înşelăciune. Mai mult, a dispus achitarea Petronelei Tiuga, fosta Corduneanu, pentru spălare de bani, deoarece nu există probe că a comis infracţiunea. În plus, a încetat procesul penal pornit pe numele Petronelei Tiuga, pentru şantaj, furt şi complicitate la înşelăciune, deoarece faptele s-au prescris. Magistraţii au mai încetat procesul penal pentru complicitate la înşelăciune pe numele lui Vasile Calin, fost Corduneanu, deoarece faptele s-au prescris.

Totodată, a fost redusă pedeapsă primită iniţial de Marian Simion, fost Corduneanu, de la şase ani, la cinci ani de închisoare, pentru trafic de persoane, şi de la opt ani, la cinci ani de închisoare, pentru trafic de minori, rezultând cinci ani de închisoare. Instanţa a dedus o perioadă de aproximativ două luni, în care acesta a fost după gratii.

ŞOC în lumea interlopă din România! Ce s-a întâmplat cu fiul lui Costel Corduneanu

Pe de altă parte, Curtea de Apel Cluj a încetat procesul în cazul lui Cătălin Iulian Bogdan, pntru complicitate la înşelăciune, pe motiv că faptele s-au prescris. În plus, magistraţii au dispus achitarea lui Viorel Potorac, zis „Tocaila”, pentru trafic de persoane şi trafic de minori, deoarece nu există probe care să arate că a comis aceste infracţiuni. Mai mult, a încetat procesul penal pe numele lui Iulian Silviu Gâtlan, zis „Gaga”, pentru şantaj şi complicitate la înşelăciune, dar şi în cazul lui Marian Vasiliu, zis „Kent”, pentru punerea în circulaţie de taloane false pentru transport, complicitate la înşelăciune, precum şi în cazul lui Gabriel Malet, pentru complicitate la înşelăciune şi spălare de bani, deoarece faptele s-au prescris.

Instanţa a încetat procesul în cazul lui Ionuţ Danut Ilincariu, pentru complicitate la înşelăciune şi spălare de bani, deoarece faptele s-au prescris. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Ciprian Panagachi-Tanasa, acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi complicitate la înşelăciune. Din acelaşi motiv a încetat procesul în cazul lui Daniel Tirsu, pentru complicitate la înşelăciune, la fel ca în cazul lui Radu Adrian Prundeanu, pentru complicitate la înşelăciune, dar şi în cazul lui Carmen Mihalcea, pentru complicitate la înşelăciune, sau în situaţia Elenei Calin, acuzata tot de complicitate la înşelăciune. Mai mult, a încetat procesul penal în cazul lui Ciprian Toma, pentru complicitate la înșelăciune, iar, în situația lui Ioan Ciubotariu, zis „Ioan Babanu”, pentru aceeași infracțiune, deoarece faptele s-au prescris, la fel ca în cazul Mihail Sorin Rîznic. De asemenea, instanța a constatat încetat procesul penal în cazul lui Constantin Darie, pentru fals material în înscrisuri oficiale și complicitate la înșelăciune. Instanța a redus pedeapsa aplicată lui Vasile Ursariu, de la șase ani, la cinci ani de închisoare, pentru trafic de persoane, și de la opt ani, la cinci ani de închisoare, pentru trafic de minori, rezultând cinci ani de închisoare.

În plus, a încetat procesul în cazul lui Alice Juncu, pentru șantaj, iar, în cazul lui Valeriu Florin Andrei, pentru înșelăciune, deoarece a intervenit prescripția. „Instanța respinge ca nefondate apelurile declarate de părțile civile D.D, T.R.C. și petenții T.L., F.A., M.I. și I.F. Înlătura dispoziția de obligare în solidar a inculpaților V.P. și C.B. la plata daunelor morale în favoarea părții civile M.M. Înlătură dispoziția de confiscare a sumei de 250.000 de euro de la inculpatii V.P. și C.B., a sumei de 118.200 de lei de la inculpatul Bogdan Constantin și a sumei de 5.000 de euro de la inculpata P.T. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate”, au mai menționat judecătorii clujeni.

Adrian „Beleaua” Corduneanu s-a făcut frate de cruce în puşcărie cu un ucigaş celebru. „Am împărţit celula. E super băiat!”

Iată lista cu pedepsele iniţiale:

1. Costel Corduneanu – 8 ani de puşcărie
2. Adrian Corduneanu – 3 ani de puşcărie
3. Gheorghe Corduneanu – achitat
4. Bogdan Corduneanu – 3 ani de puşcărie
5. Petronela Tiuga – 5 ani de puşcărie
6. Iulian Cătălin Bogdan – 5 ani de puşcărie
7. Silviu Iulian Gâtlan – 3 ani de puşcărie
8. Viorel Potorac – 8 ani de puşcărie
9. Mihai Silviu Corduneanu – 4 ani de puşcărie
10. Danut Ilincariu – 10 ani de puşcărie
11. Gabriel Males – 10 ani de puşcărie
12. Marian Vasiliu – 10 ani de puşcărie
13 Ciprian Panagachi – 5 ani de puşcărie
14. Ioan Ciubotariu – 10 ani de puşcărie
15. Vasile Calin, fost Corduneanu – 10 ani de puşcărie
16. Marian Simon Corduneanu – 8 ani de puşcărie
17. Vasile Ursariu – 8 ani de puşcărie
18 Ciprian Toma – 4 ani de puşcărie 19
19. Gheorghe Crâsmaru – achitat
20 Alice Juncu – 6 luni de puşcărie
21. Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Corduneanu, – 10 ani
22 Adrian Radu Prundeanu- 10 ani
23. Daniel Târsu- 4 ani
24. Constantin Darie- 5 ani
25. Elena Calin, soacra lui Vasile Corduneanu, – 4 ani
26. Sorin Rîznic- 5 ani
27. Florin Valeriu Andrei- 5 ani