SCANDALOS. Sute de copii îngheaţă în grădiniţă. Autorităţile vin cu o soluţie HILARĂ

Sute de copii din Bacău tremură la şcoală şi la grădiniţă, după ce conductele vechi de jumătate de secol au cedat exact acum, când era mai mare nevoie de căldură. În timp ce micuţii trebuie să înveţe la 5 grade Celsius, autorităţile habar n-au de situaţie, dar vin cu soluţii care nici nu măcar nu pot fi puse în practică, informează România TV.

RomaniaTV.net
28 oct. 2014, 11:50
SCANDALOS. Sute de copii îngheaţă în grădiniţă. Autorităţile vin cu o soluţie HILARĂ

200 de copii de la o grădiniţă din Bacău sunt nevoiţi să îndure temperaturi de doar 5 grade Celsius în clase. Părinţii îi îmbracă cu câte două pulovere şi sunt nevoiţi să îi trimită la grădiniţă cu căciuli pe cap, iar situaţia trenează de câteva zile. Temperaturile scăzute din unitate sunt urmare a unei defecţiuni care nu a fost remediată.

Părinţii nu au unde să-i lase pe micuţi cât sunt la serviciu, aşa că-i îmbracă ca afară şi speră ca micuţii să nu răcească. „E foarte frig, dar nu avem ce să facem, trebuie lăsat şi ne chinuim”, spune un părinte care şi-a îmbrăcat copilul cu două perechi de pantaloni.

Şi părinţii, şi educatoarele sunt de acord că este inportun să ţii în asemenea condiţii copii de grădiniţă.

„Copiii sunt mici, la 180-200 de copii cât avem în fiecare zi, situaţia chiar este gravă. Părinţii au serviciu, nu au unde să-i lase, nu au bone”, spune o educatoare.

În timp ce în clase copiii îndură frigul, afară muncitorii de la CET încearcă să facă imposibilul: să repare ţevile vechi care cedează permanent.

Dintr-un birou încălzit, viceprimarul a venit cu o soluţie inedită. „Nu am cunostinta de acea avarie din zona respectiva de alimentare a gradinitei. Dar exista si varianta de incalzire cu calorifere, la care se poate apela in cazuri exceptionale, cand sunt avarii”, sune viceprimarul Iulian Stoican. A omis, însă, sau habar nu are, că grădiniţa nu deţine nici calorifere electrice, nici radiatoare.