Scandalul azilelor groazei scoate la iveală noi povești halucinante! Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp pentru a fi ascuns de autorităţi

Scandalul azilelor groazei scoate la iveală noi povești halucinante ascunse bine în spatele ușilor ferecate ale centrelor în care sute de oameni sunt batjocoriți de cei plătiți să îi îngrijească. După ce drama celor peste 100 de bătrâni a șocat o țară întreagă și a determinat demiteri și controale peste controale în azilele din România, au început să apară în spațiul public tot felul de povești halucinante despre ororile la care sunt supuși oamenii internați în astfel de azile.

12 iul. 2023, 14:45
Scandalul azilelor groazei scoate la iveală noi povești halucinante! Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp pentru a fi ascuns de autorităţi
Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp, pentru a fi ascuns de autorităţi

Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp pentru a fi ascuns de autorităţi. O poveste cutremurătoare este cea a lui George, un tânăr diagnosticat cu afecţiuni grave, care în urma scandalului din azilele ororilor din Ilfov a fost mutat din azilul în care a fost internat într-o casă de pe câmp, pentru a fi ascuns de familie și autorităţi.

Citește și Oana Pellea a răbufnit după scandalul despre azilele groazei: „I-aș întreba pe toți dacă știu cum arată si ce miros are o escară”

Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp pentru a fi ascuns de autorităţi

Drama lui George nu ar fi ieșit niciodată la iveală dacă unchiul său nu ar fi trimis o scrisoare către presă în care menționa că după tot scandalul azilelor groazei nu își găsește nepotul, diagnosticat cu mai multe boli grave, internat într-un azil din Ilfov.

La scurt timp după ce a trimis această scrisoare, unchiul lui George a aflat că tânărul a fost mutat de personalul azilului într-o casă în construcţie, aflată pe un câmp, de teama controalelor.

Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri și împreună cu o echipă de jurnaliști a mers în locul în car George, era ținut de parte de ochii curioși ai autorităților.

Atunci când l-a văzut pe bărbat, împreună cu jurnaliștii care filmau, unde au fost ascunși George și alți bolnavi, angajata azilului l-a scos pe tânăr la poartă, cu lucrurile personale înghesuite într-un sac de nailon negru.

„Lasă, ia-l! Te rog frumos să ţi-l iei! Că trebuia să vii să-l iei de la început”, a spus angajata, potrivit Observator.

Când l-a văzut pe Geroge în fața sa, bărbatul nu și-a mai putut stăpâni lacrimile și l-a luat imediat în brațe.

„Pupa-i-aş gura lui… Mânca-l-aş eu pe el… Că n-am putut să dorm azi noapte de el! Uitaţi cum l-au scos, ca un câine! Aşa l-au luat şi de acolo, la fel”, a spus unchiul tânărului.

George are 32 de ani și este dependent de ajutorul altor persoane din cauză că suferă de afecțiuni psihice grave. De un an de zile acesta a fost internat de rudele sale într-un azil din Pipera, unde a stat până zilele trecute când, de frica controalelor autorităților statului, a fost ascuns într-o casă în construcţie din Tunari, Ilfov.

Speriat de ororile la care au fost supuși bătrânii din azilele din Ilfov, unchiul lui George a mers să îl vadă și să se asigure că este bine, însă mare i-a fost mirarea atunci când a găsit lacătul pe ușa centrului, unde până de curând tânărul a fost internat.

„M-am dus la cămin unde era detaşat şi mi-a zis că e mutat. Deci aici am ajuns prin cineva care mi-a dat un share location…Am venit aici prima oară, era poarta închisă și am plecat, am zis că nu se poate să fie aici… Că acolo e câmp, e şantier. Da, acolo, pe şantier!”, a spus Marius Puiu, unchiul lui George.

Când bărbatul, cu ajutorul presei, a reușit să dea de urma nepotului său, aceștia au descoperit că pe lângă George, alte 11 persoane erau ținute ”captive” în casa de pe câmp.

Șocați de această situație, reporterii au sunat la 112, iar la fața locului a venit o echipă de poliție care i-a salvat pe cei 11 bolnavi.

Citește și Un cunoscut preot rupe tăcerea despre azilele groazei: „Biserica s-a implicat mereu în organizarea unor activități de acest fel. Cheia problemei este în altă parte și despre aceasta nu se vorbește”